Idealens K2.
Idealens K2. (Bilde: Idealens/YouTube)

Disse VR-brillene har en Galaxy S6-prosessor på innsiden

Et nytt par VR-briller som ikke krever mobil eller PC har dukket opp.

Ved siden av de mobile VR-løsningene og HTC Vive/Oculus Rift-duoen har det også så smått begynt å komme alternative, autonome løsninger på VR-fronten. Blant andre nettstedet PhoneArena kan nå melde om et nytt bidrag på dette feltet.

De nye brillene heter «Idealens K2» og ble vist frem på Consumer VR-messen i Canada i begynnelsen av juni. Brillene ble omtalt dukket opp på Twitter-siden for Samsungs Exynos-prosessorer nylig.

Les testene våre: 

Galaxy S6-prosessor

Brillene er andre generasjon VR-briller fra Idealens og har som du kanskje har gjettet en Exynos-brikke om bord, nærmer bestemt en Exynos 7420, som er den samme som sitter i Galaxy S6-telefonene.

Idealens K2.
Idealens K2. Foto: Idealens

Av andre spesifikasjoner har brillene 3 GB minne og 32 GB flashminne som lagringsløsning. Produktet opererer også med høyst brukbare 2560 x 1440 piksler og synfelt på 120 grader, som begge er høyere tall enn på Rift og Vive.

Brukbar forsinkelse og oppdateringsfrekvens

K2-brillene har ellers et innebygget batteri på 3800 mAh, uten at det er klart hvor mye spilletid man får med dette, og en vekt på relativt beskjedne 295 gram. Forsinkelsen skal ligge på 17 millisekunder, som er under «VR-minstekravet» på 20 millisekunder.

Videre er oppdateringsfrekvensen på 90 Hz, som er det samme som Oculus Rift og HTC Vive opererer med. Dessverre er det ennå uvisst når K2-brillene skal lanseres og hva de vil koste, men det kan nok være smart å holde øye med produsentens hjemmeside.

Her er en annen Rift- og Vive-konkurrent: Den seneste OSVR-modellen har lavere pris, men tilsvarende opplevelse »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen