Slik informasjon kan du bli møtt av på ScanEyes nettside.
Teknofil
Slik informasjon kan du bli møtt av på ScanEyes nettside. (Bilde: ScanEye)

Disse vet hva du har lastet ned fra Internett

ScanEye overvåker torrent-nedlastningen.

Det er meste av det du foretar deg på nett er mulig for andre å se, ettersom IP-adressen din ikke er skjult. Det går riktignok an å skjule sine spor ved hjelp av triks som proxy og VPN, men om du ikke benytter deg av dette er du altså fullstendig blottet.

Dette vet nettsiden MyPiracy.net å utnytte. Via en tjeneste de kaller ScanEye, skal de nemlig kunne finne ut hva du eventuelt har lastet ned av torrenter i det siste.

Hundretusener av torrenter

ScanEye er lagd av det polske selskapet Kalasoft Sp. z o.o., som forteller at de sanker torrentfiler fra to åpne torrentnettsider med egne indekser. Til dags dato har selskapet samlet inn data om hele 430 000 torrenter, som også verserer på en rekke andre nettsider.

Det polske selskapet gjør ikke dette for å peke på problemer rundt personvern på nettet. De gjør det i kraft av at de sanker informasjon om piratvirksomhet på vegne av kunder, som får utlevert relevant data om eventuelle rettighetskrenkende aktivitet og lignende.

Tilfeldig besøkende på nettsiden får opplyst informasjon om sin egen IP, mens en demofunksjon viser deg andres aktiviteter. Da er IP-adressen delvis sensurert av hensyn til personvernet.

Mange som benytter seg av tjenesten vil imidlertid «få skylden» for andres nedlastinger, ettersom de har dynamiske IP-adresser eller deler IP med andre som står bak aktivitetene.

Bli vår fan på Facebook!
Bli vår fan på Facebook!

Ta en titt selv på ScanEye. Har dine aktiviteter blitt avslørt?

(Kilde: TorrentFreak)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen