Disse TV-ene kommer fra LG i år
(Bilde: LG)

Disse TV-ene kommer fra LG i år

Kan friste med blant annet 4K-OLED

CES-messen i Las Vegas gir oss en smakebit på alt vi har i vente av TV-modeller den kommende tiden. LG er en av elektronikkgigantene som holder hus under messetaket, og her er hva du har i ventet fra selskapet på TV-fronten det kommende halvåret.

LG ble den første produsenten som lanserte en stor OLED-TV her til lands, med en kurvet 55 tommer stor modell. Og de demper på ingen måte sin OLED-satsing i tiden fremover. Hele fem nye modeller står på tapetet, der to av dem har støtte for 4K-oppløsning. 

Disse OLED-modellene kommer

Det nye flaggskipet til selskapet får typebetegnelsen LG EC980V, som er en 77 tommer stor OLED-skjerm med 4K-oppløsning. Denne modellen er det enn så lenge ikke satt noen prislapp på, men vi kan tippe at den nok vil gjøre et greit innhugg i lommeboken din.

EC980V er den nye toppmodellen.
EC980V er den nye toppmodellen.Foto: LG

Det kommer også en litt enklere modell som også har et OLED-panel, og har samme høye oppløsning. Denne modellen har typebetegnelsen LG EC970V, og denne fås kjøpt i enten 55 eller 65 tommer. Heller ikke her vet vi noe om hva de kommer til å koste, annet enn at den er forventet å komme på markedet i løpet av det kommende halvåret. 

LG kommer også med tre OLED-modeller som har vanlig HD-oppløsning. Den beste av disse blir LG 55EA880W, som er en 55-tommers stor skjerm med et spesielt utseende. Den har nemlig en ramme som kan minne mye om en ramme du finner rundt malerier. Denne forventes å koste rundt 74 999 kroner når den når butikkhyllene.

55EA880W ser ut som en bilderamme.
55EA880W ser ut som en bilderamme.Foto: LG

Selskapet har heller ikke lagt sine buede utforminger på hyllen, og 55EA970V er nettopp en slik buet skjerm. OLED-modellen er 55 tommer stor, og vil koste deg rundt 64 999 kroner når den blir tilgjengelig for salg. 

Det kommer også etter alt å dømme en introduksjonsmodell med OLED, og denne har fått betegnelsen 55EC930W. Denne modellen vet vi enn så lenge ikke så veldig mye om, annet enn at den er 55 tommer stor. Prisen er heller ikke kjent.

LCD-modeller med 4K-støtte

LG satser friskt på OLED i 2014, men heller ikke vanlige LCD-modeller er glemt. Her kommer det en rekke nye skjermer som alle har støtte for 4K. 

Toppmodellen blant disse modellene blir LG UB970, som kommer til å bli levert i størrelsene 65, 79,  84, 98 og 105 tommer. Her har vi heller ikke mange spesifikasjoner å gi deg, men prisene er i alle fall kjente. De vil starte fra 50 000 kroner for den minste varianten, og går hele veien opp til 150 000 kroner for 105-tommeren. 

Går du et skritt ned på stigen finner du UB950W. Dette er en enklere modell, uten at vi vet eksakt hva forskjellene opp til UB970 er. Denne modellen kommer i enten 55 eller 65 tommer, og får en prislapp på 34 999 kroner for den minste varianten, mens du må bla opp 49 000 kroner for 65-tommers utgaven. 

Det vil også komme det LG kaller en folkemodell med 4K. Denne får navnet UB850W, og vil bli tilgjengelig i 49- og 55 tommer. Her må du ut med 21 999 kroner for 49-tommeren, mens samme TV i 55 tommer vil koste deg 29 999 kroner. 

Lite tekniske spesifikasjoner 

I pressemeldingen poengterer LG at det på nåværende tidspunkt ikke foreligger noe tekniske spesifikasjoner på de nye modellene, og at dette først vil komme når TV-ene nærmer seg lansering. 

Men, det vi vet er at OLED-skjermene til LG etter alt å dømme vil bruke den patenterte teknologi til selskapet. Her har panelet foruten en rød, blå og grønn subpiksler, også en fjerde diode som lyser hvitt. Forskjellen fra det tradisjonelle panelet med tre dioder skal ifølge selskapet være at den ekstra dioden gir bildet et enda bedre fargespekter. 

Har du hørt snakk om OLED, men er usikker på hva teknologien er for noe?
Les vår guide der vi tar for oss hvordan teknologien fungerer i praksis »

(Kilde: Pressemelding)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen