De to nye Asus ROG-maskinene GR8 og G20 skal gi masser av kraft i liten forpakning.
De to nye Asus ROG-maskinene GR8 og G20 skal gi masser av kraft i liten forpakning. (Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Disse to knøttmaskinene kan kjøre Steam OS

Asus' nye ROG-stasjonære skal gi deg PC-spill i konsollformat.

Hardware.no/Taipei: Når Asus har pressekonferanse for sin ROG-familie, og skal lansere produkter rettet mot de største entusiastene, da vet du på forhånd at det er duket for et skikkelig show. Det ble det da også i går lokal tid, under den pågående Computex-messen i Taiwan.

Etter å ha åpnet med en film full av dunkende musikk, flytende nitrogen og profesjonelle e-sport-utøvere fikk vi levert nyheter på løpende bånd – den syltynne spillbærbare ROG GX500, det brutale skjermkortet ROG Ares III, den lynraske spillskjermen ROG PG278Q, et helt kobbel nye ROG-hovedkort, og selskapets første mus og tastatur med ROG-emblemet.

Liten plugg med store krefter

Jonney Shih, styrelederen i Asus, åpnet showet med å understreke at selskapet fokuserer på design og ytelse med sin ROG-serie.
Jonney Shih, styrelederen i Asus, åpnet showet med å understreke at selskapet fokuserer på design og ytelse med sin ROG-serie.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Dette var likevel ikke alt Asus hadde å by på under lanseringen. Et par helt nye stasjonære spillmaskiner sto også på menyen, skjønt begge disse tøyer kanskje grensene litt for hva man kan legge i ordet «stasjonær» – med en helt ny, lekker og mer flyttevennlig design: Asus ROG G20 og Asus ROG GR8; og ROG G20 var først ut.

– Med ROG vil vi levere kraft og skjønnhet. Ytelse er det vi lever og ånder for, og estetikk handler om å skape en følelse av stolthet og tilhørighet. Vi vil gi dere den mest episke spillopplevelsen som er mulig å oppnå, og denne gangen sikter vi på å knuse alle grenser, innledet styrelederen i Asus Jonney Shih på starten av showet, før han overlot scenen til hovedkort- og desktop-direktør i Asus Joe Hsieh.

Asus' Joe Hsieh presenterer nye ROG G20.
Asus' Joe Hsieh presenterer nye ROG G20.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

– Med denne lanseringen sikter vi på å kombinere portabilitet og kraft. Ikke la dere lure av størrelsen: ROG G20 er en overraskende sterk maskin, og i en helt ny design. Den kommer i åtte millioner farger, for å matche ånden til hver enkelt spiller, så ingen G20 blir lik. Dessuten er den kjempestille, og kommer med et nytt Aegis-program for å overvåke temperaturer og ytelse, fortalte Hsieh.

Asus ROG G20 vil komme med en Intel Core i7-prosessor, og Nvidias GeForce GTX 780 til å drive grafikken, pakket i et kompakt kabinett på bare 12,5 liter. Kabinettet har for øvrig ingen synlige luftehull, men en skjult ventilasjonskanal som skal sikre god kjøling og et støynivå på bare 25 dB i hviletilstand. Strømforbruket skal også være lavt, da maskinen kun trekker 20 watt når den kjører i økonomi-modus.

Spill-PC i konsollformat

Asus ROG GR8 er enda mindre og mer stillegående enn ROG G20, og skal ifølge Hsieh kunne drive PC-spill som en fullverdig stasjonær selv om den er på størrelse med en konsoll.
Asus ROG GR8 er enda mindre og mer stillegående enn ROG G20, og skal ifølge Hsieh kunne drive PC-spill som en fullverdig stasjonær selv om den er på størrelse med en konsoll.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Med ROG G20 ute av veien var det på tide med dagens andre spillmaskin-lansering. Asus ROG GR8 skal ifølge Hsieh være selskapets svar på hvordan man tar med seg PC-spilling hvor som helst. Inn i et imponerende kompakt kabinett på bare 2,5 liter har de derfor puttet en Intel Core i7-prosessor, et Nvidia GeForce GTX 750 Ti, som ifølge Shieh skal kunne levere 4K UHD-innhold.

– Asus ROG GR8 er en spillkonsoll-PC. Den tar nesten ikke opp plass, men har støtte for 4K, leverer SupremeFX-lyd, støtter MiraXast, og har en lynrask SSD som enkelt kan oppgraderes. Maskinen er også stille, og selv ved belastning ligger støynivået på bare 28 dB, forklarte Asus-direktøren.

Med slike egenskaper er det kanskje ikke rart at selv ryktene om disse to maskinene har fått mange til å lure på om Asus vil lansere dem med Steam OS.

– De siste dagene har jeg stadig blitt spurt om vi vil støtte Steam OS, og nå kan jeg si at svaret er ja – både ROG GR8 og ROG G20 vil ha full støtte for Steam OS. Og det er ikke alt; vi kommer med en Steam-PC i fremtiden, i tråd med Valves Steam Machine-program, avsluttet Shieh.

Pris og tilgjengelighet på begge de to nyhetene er foreløpig ikke kjent, som som alltid kan du enkelt sette opp et gratis prisvarsel, så sender vi deg en e-post når norsk pris er kjent – eller når noen får dem på lager, hvis du foretrekker det.

Computex 2014 ruller videre – hold deg oppdatert på vår temaside for messen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen