Skoene kan vise alle slags motiver ved hjelp av mobilen.
Skoene kan vise alle slags motiver ved hjelp av mobilen. (Bilde: Vixole/YouTube)

Disse smarte skoene har innebygget skjerm og kan hjelpe deg å navigere

Intelligent skopar søker folkefinansiering.

Vi har sett noen eksemplet på intelligente sko tidligere, men nå har det dukket opp et nytt par med noen artige triks på lur. De nye smartskoene bærer det passende, futuristiske navnet Matrix og søker folkefinansiering på nettstedet Indiegogo.

Det spesielle med Matrix-skoene er først og fremst at de kommer med en fleksibel LED-skjerm på hælen som er i stand til å vise både stillebilder og animerte bilder.

Lag egne motiver

Skoene kobles til mobiltelefonen via en egen applikasjon, og ved hjelp av denne appen kan man pryde skoene med all slags motiver, både ferdiglagde og egenproduserte. Man kan også ta bilder med mobilkamerat, og legge motivet på skoene, om man ønsker det.

Spilling med føttene skal også være mulig, uten at det er helt klart hvor godt dette fungerer i praksis.
Spilling med føttene skal også være mulig, uten at det er helt klart hvor godt dette fungerer i praksis. Foto: Vixole/YouTube

Meningen med produktet er altså å sette brukere i stand til å velge og endre motivene, og på den måten skille seg ut fra andre «moteløver». Matrix-skoene handler imidlertid ikke bare om estetikk og kommer også med fire innebygde sensorer av den typen man finner i mobiler, og skoene kan også vibrere via haptiske motorer.

Navigasjon og varslinger

Sensorene og de haptiske motorene kan ifølge utviklerne få mange ulike bruksområder, for eksempel «steg for steg»-navigasjon som hjelper deg å finne frem ved å vibrere i høyre og venstre fot, eller gi deg beskjed når du mottar meldinger eller varslinger. Ikke minst kan skoene brukes som kontrollere i spill ved å registrere bevegelsen til føttene dine.

Skoene kommer med et batteri på 3000 mAh og lades via mikroUSB. For å sikre deg et eksemplet må du love bort minst 225 dollar, og utsendelsene skal starte neste sommer. Prosjektet har i skrivende stund kun samlet inn 7500 dollar av et mål på 200 000 dollar med én måned igjen, så det er et stykke igjen.

Les mer på Indiegogo, og se også video under.

Nike har også laget «smarte» sko: De selvknytende «Tilbake til fremtiden»-skoene er nå lagt ut for salg »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen