Here One-ørepluggene er smarte saker.
Here One-ørepluggene er smarte saker. (Bilde: Doppler Labs)

Disse ørepluggene kan filtrere ut alle lyder du ikke vil høre

Skru ned lyden på babyen som skriker på bussen.

For ganske nøyaktig ett år siden skrev vi om de fiffige ørepluggene «Here Active Listening», som hadde den egenskapen at de kunne endre både volumet til lydene i omgivelsene og hvordan man hører dem. Nå har produsenten, Doppler Labs, kunngjort oppfølgeren til ørepluggene.

Den nye utgaven heter «Here One» og er i likhet med forgjengeren et par smarte, trådløse øreplugger som byr på en spesiell lydfiltreringsteknologi, i tillegg til at du kan bruke dem som helt vanlige øreplugger for musikk og samtaler.

Velg ut lyder

Here One er essensielt sett en forbedring av de Kickstarter-finansierte Here Active Listening-pluggene, og byr altså på en enda mer avansert filtreringsløsning. 

Here One-pluggene kommer i etui som kan brukes til å lade dem opp.
Here One-pluggene kommer i etui som kan brukes til å lade dem opp. Foto: Doppler Labs

Dette innebærer ifølge utvikleren at du nå kan bruke ørepluggene til å selektivt identifisere og deretter kansellere eller forsterke lyder fra spesifikke kilder i omgivelsene, og ikke kun hele frekvensområder, slik som på forgjengeren.

Det betyr at du for eksempel enkelt skal kunne føre en samtale med en annen person selv med en skrikende baby ved siden av deg. I tillegg kan du for eksempel også lytte til musikk samtidig som du fritt justerer hvor mye av lyden fra omgivelsene du vil slippe inn.

2500 kroner i USA

Teknologien bak ørepluggene er proprietær og ikke utbrodert i detalj på hjemmesiden, men pluggene benytter blant annet spesialutviklede algoritmer og flere innebygde mikrofoner. Mye av det «smarte» arbeidet til pluggene foretas av en medfølgende mobilapplikasjon, som pluggene altså pares med.

Here One er lagt ut for forhåndsbestilling i USA nå, og skal også bli tilgjengelig i andre land til høsten. Den amerikanske prisen ligger på 300 dollar, cirka 2500 kroner. 

Vil du heller ha hodetelefoner? Det nye paret fra Beyerdynamic låter like bra som langt dyrere modeller »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen