Slik ser den smarte skoen ut.
Slik ser den smarte skoen ut. (Bilde: Samsung)

Disse smarte skoene skal hjelpe deg å trene riktig

Ja, nå har skoene også blitt høyteknologiske.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det har gått en slags sport i å gjøre stadig flere gjenstander «smarte» ved å finne kløktige måter å stappe datateknologi inn i usannsynlige gjenstander på. Nå melder Samsung i en pressemelding at en ny, smart sko skal melde sin ankomst på den kommende MWC-messen.

Skoen heter IOFIT og er utviklet av selskapet Salted Venture med støtte fra Samsung. Meningen med produktet er å hjelpe brukere til å få større utbytte fra treningen sin.

Trykksensorer

Produktet fungerer i korte trekk ved å samle inn data fra brukeren gjennom en kombinasjon av ulike trykksensorer som er bygget inn i sålen. Sensorene samler inn informasjon om blant annet balanse, flytting av vekt, kraften ved kontakt med bakken og hvor gravitasjonssenteret er.

Appen gir deg mange relevante treningsdata.
Appen gir deg mange relevante treningsdata. Foto: Samsung

Ved hjelp av en egen mobilapplikasjon vil alle dataene vises i sanntid på mobiltelefonen, slik at brukeren kan følge med på hvordan øvelsene utføres og eventuelt foreta hensiktsmessige justeringer underveis.

Personlig «trener»

På denne måten skal skoene altså fungere som et slags alternativ til en personlig trener. Applikasjonen er også konfigurérbar, slik at en trener av kjøtt og blod eventuelt kan legge inn sine egne spesifikke forslag til forbedringer, basert på dataene som er samlet inn.

Flere av verdens største merker innen sportsutstyr skal visstnok ha fattet interesse for konseptet, men det er uvisst når vi eventuelt får se de smarte skoene i butikkhyllene. Teknologien skal som sagt vises frem på MWC-messen, så da får vi trolig vite mer.

Mer informasjon finner du hos Samsung, og se også video under.

Google-ingeniør lagde et smart speilSlik fungerer det »

IOFIT Fitness (English Version) from Saltedventure on Vimeo.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen