De smarte hodetelefonene Vinci.
De smarte hodetelefonene Vinci. (Bilde: Kickstarter)

Smarte hodetelefoner har gjort braksuksess på Kickstarter

Vinci er fullstappet med teknologi og har samlet inn 10 ganger finansieringsmålet.

Det finnes ikke grenser for hva slags produkter som kan gjøres «smarte», og nå har det dukket opp et par svært velutstyrte hodetelefoner som definitivt skiller seg litt ut. Produktet heter Vinci og er lagt ut på finansieringsnettstedet Kickstarter.

Vinci er i all hovedsak en liten datamaskin i hodetelefon-format og er fullstappet med teknologi. Den kan kobles til mobilen via Bluetooth, men den har også innebygget 3G slik at den kan fungere som helt selvstendig produkt. Wi-Fi-støtte er også på plass.

Berøringsskjerm

Meningen er først og fremst å legge til rette for bekvem avspilling av musikk uten å måtte bruke mobilen. I så måte har produktet en romslig berøringsskjerm på siden du kan bruke til å bytte låt og justere volum, og hodetelefonene har også støtte for stemmekontroll som du kan bruke med stemmeassistenter på samme måte som på en mobil. Støykansellerende mikrofoner skal sørge for presis oppfattelse av kommandoer.

I tillegg til dette har hodetelefonene både akselerometer , gyroskop, nærhetssensor, GPS, optisk pulsmåler og kompass. Dermed er den altså utstyrt med det meste av nødvendig treningsfunksjonalitet, og via kunstig intelligens kan den anbefale musikk basert på brukernes aktivitet, vitale tegn og vaner.

Produktet kommer i flere ulike farger.
Produktet kommer i flere ulike farger. Foto: Kickstarter

Stor suksess på Kickstarter

Av øvrige tekniske spesifikasjoner har Vinci en prosessor av typen Cortex-A7, 1 GB minne og 32 GB lagringsplass, som altså holder til en god del låter. Batteritiden skal være 50 timer med musikkavspilling via Bluetooth, 10 timer ved egen musikkavspilling og tre uker i standby. Produktet støtter trådløs lading.

På Kickstarter har Vinci blitt en knallsuksess. Av et mål på 50 000 dollar har hodetelefonene samlet inn 573 000 dollar, altså over det tidobbelte, med 10 dager igjen. Prisen vil ligge på 300 dollar, cirka 2500 kroner, og produktet blir tilgjengelig i mars neste år. Les mer på Kickstarter, og se video under.

Her er et annet Kickstarter-prosjekt for Mac-fansen: Denne boksen gir deg portene du savner på den nye Macbook Pro-en »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen