Disse skoene kan du endre utseende på ved hjelp av en  mobilapp
(Bilde: Indiegogo/YouTube)

Disse skoene kan du endre utseende på ved hjelp av en mobilapp

Se videoen av de spesielle «e-papir-skoene».

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den teknologiske utviklingen tilfører hverdagen mange matnyttige hjelpemidler, men av og til brukes den også i rent estetiske øyemed. På finansieringsnettstedet Indiegogo er det nå lansert en par joggesko som kan endre utseende ved hjelp av en mobiltelefon, av alle ting.

Skoene heter «ShiftWear», og grunnen til at de kan skifte utseende er enkelt og greit at de delvis er laget av fleksibelt, elektronisk papir, eller e-papir som det gjerne kalles.

Viser bilder, mønstre og animasjoner

E-papir har som kjent vært med oss en god stund, blant annet i e-boklesere som Kindle, men dette må nok sies å være en helt ny anvendelse av teknologien.

Skoene kan leveres i flere ulike farger.
Skoene kan leveres i flere ulike farger. Foto: Indiegogo

Løsningen gjør det mulig å vise både bilder, mønstre og animasjoner på skoene, som kan kontrolleres og konfigureres via en egen mobilapplikasjon som følger med.

Selve e-papir-skjermen er i utgangspunktet svart/hvitt, men utvikleren har som «stretch»-mål å tilby både farger og HD-oppløsning.

Dersom prosjektet drar inn nok penger er målet også å utstyre skoene med trådløs lading og en løsning som gjør at skoene kan lade seg selv mens de er i bruk av eieren. Ifølge utvikleren vil én opplading holde til 30 dagers bruk, som henger sammen med at e-papir-skjermer som kjent er strømgjerrige.

Holdbare og vanntette

Ellers skal skoene tåle full maskinvask og er holdbare, med blant annet såler som er dekket av det slitesterke kevlar-fiberet. De skal også være vanntette på opptil fem meter. 

Når det gjelder de ulike de ulike mønstrene og bildene man kan pryde skoene med, er meningen at disse skal tilbys via et eget nettmarkedet, hvor man også kan laste opp sine egne design og eventuelt tjene en slant penger på dem. Appen er for øvrig tilgjengelig både til iOS, Android og Windows.

ShiftWear har allerede kommet langt over finansieringsmålet, og har i skrivende stund blitt støttet med 76 000 dollar av et mål på bare 25 000, med 22 dager igjen. For å sikre deg et eksemplar må du love bort minst 150 dollar, og forventet leveringstidspunkt er høsten neste år.

Mer informasjon finner du på Indiegogo, og se også introduksjonsvideo under. 

Skoene fra «Tilbake til fremtiden» er nå blitt virkelighet: Her knytter skoene seg selv »

(Via Pocket Now)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen