LGs G Flex 2 ble lansert under årets CES. Nå nærmer det seg flere nye modeller med Qualcomms Snapdragon 810-brikke.
LGs G Flex 2 ble lansert under årets CES. Nå nærmer det seg flere nye modeller med Qualcomms Snapdragon 810-brikke. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Disse produsentene satser på Qualcomms toppbrikke

Kun en måned igjen til neste store lanseringsfest.

Det har vært en del støy og usikkerhet rundt Qualcomms nyeste systembrikke. Støyen stammer først og fremst fra rykter rundt Samsungs kommende toppmodell. Påstanden har nemlig vært at Snapdragon 810 ble for varm til bruk i Galaxy S6, og at Samsung etter flere år med Qualcomm-brikker i topptelefonene sine har valgt å gå for sin egen systembrikke i årets toppmodell.

Her er produsentene som satser på Snapdragon 810

Om dette stemmer er foreløpig usikkert, men Qualcomm har likevel gått ut med det som virker å være et slags tilsvar til ryktene. I en ny pressemelding samler de flere av produsentene som skal lage telefoner basert på plattformen.

Her finner vi to allerede velkjente modeller, i form av LG G Flex 2 og Xiaomi Mi Note Pro. Mer spennende i denne sammenhengen er samlingen av produsenter som foreløpig ikke har lansert Snapdragon 810-produkter, men som ifølge pressemeldingen ventes å gjøre det i løpet av de neste ukene og månedene.

Les sniktitten på LG G Flex 2 her »

Årets store mobilmesse, Mobile World Congress, begynner 2. mars, med søndagen rett før som den store lanseringsdagen der vi sannsynligvis vil få se nye toppmodeller fra flere, om ikke alle aktørene som nå har uttalt seg i Qualcomms pressemelding.

Sony, Microsoft og Motorola

– Enten det handler om den gode batteritiden, videotitting eller høyoppløst lyd – kundene våre krever stadig mer av Xperia-enhetene sine. Vi liker Snapdragon 810s nye funksjoner og ser frem til å jobbe med Qualcomm når vi slipper nye Xperia-produkter senere i år, uttaler Sonys strategisjef for mobilprodukter, Gen Tsuchikawa.

Fra Microsoft-leiren avsløres det at en ny Lumia-telefon er på vei.

– Vi ser frem til å fortsette vårt samarbeid med Qualcomm, og å levere Lumia-telefoner drevet av Snapdragon 810-brikken, siteres produktsjef Juha Kokkonen i Microsoft på.

Også Lenovo-eide Motorola og Oppo er med i pressemeldingen, og ventes altså begge å slippe telefoner basert på Snapdragon 810 i løpet av forholdsvis nær fremtid.

Lister opp nye fordeler

Brikkeprodusenten tar seg dessuten tid til å liste opp en del fordeler med Snapdragon 810. Blant annet er brikken kraftig nok til å støtte kameraoppløsninger helt opp til 55 megapiksler, noe Microsoft kan tenkes å få bruk for. Forbedrede lydkretser med innebygget støtte for Dolbys nyeste surroundformat, Atmos, er også en del av den nye brikken.

Det er kanskje ingen stor nyhet for oss her i Norge, men med Snapdragon 810 støtter endelig Qualcomm to samtidige SIM-kort for 4G-løsningene sine.

Det er ingen tvil om at storselgerne fra Samsung har vært en fjær i hatten for Qualcomm. Men brikkeprodusenten mener altså den blir en kraft å regne med også i årets toppmodeller, selv om Samsung glimrer med sitt fravær i pressemeldingen.

Her finner du alle ryktene så langt om Samsung Galaxy S6, Sony Xperia Z4 og HTC One (M9)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen