Slik er nye OS X Mountain Lion

Disse oppdateringene kan du glede deg til

Slik er nye OS X Mountain Lion

Ny versjon av Apples neste operativsystem er sluppet til utviklerne.

Akkurat én måned etter at Apple viste frem sitt kommende operativsystem, OS X 10.8 Mountain Lion, kommer nå andre versjon av operativsystemet. I den nye versjonen har de fikset en rekke småfeil, men også lagt inn et par nye funksjoner.

Flere varslinger, bedre sikkerhet

Vi har allerede testet et par av nyvinningene i Mountain Lion, som blant annet den oppdaterte App Storen og den nye Airplay-funksjonaliteten.

Denne gangen er det blant annet varslingssystemet som har fått nok en oppdatering. Varslingssystemet er i seg selv en nyhet i Mountain Lion, men i den første utgaven vi har testet har det vært svært få programmer som har gitt oss varslinger.

I versjon 2 av utviklerutgaven av Mountain Lion har de lagt inn støtte for Twitter-meldinger, som kan dukke opp som varslinger. Er du en ivring Twitter-person kan dette være en grei måte å alltid holde deg oppdatert på, uten å måtte opp med verken en applikasjon eller nettside for å følge med.

Apple har også økt sikkerheten i den nyeste versjonen av Mountain Lion. Applikasjoner du laster ned fra App Store vil nå be om å få tilgang til «Contacts»-appen (dagens Address Book), på lik måte som du må tillatelse til applikasjoner til mobilen eller nettbrettet. Dette kommer etter en avsløring at selv om Apples apper har vært i såkalte «sandboxes», har de likevel hatt tilgang til kontaktinformasjonen som har ligget i adresseboken på datamaskinen. Dette fikk mange til å heve øyebrynene, i frykt for hva de vil ha å si for personvernssaker.

Nå har Apple altså løst problemet ved å alltid spørre om tillatelse hvis et program vil ha tilgang til Contacts-informasjonen.

I tillegg har de lagt inn støtte for iCloud-faner i nettleseren. Åpner du en fane på for eksempel iPhonen din, vil du kunne ha tilgang til den på både iPaden og Macen din via iCloud.

Vi vil komme tilbake med flere artikler om Mountain Lion, hvor vi fortsetter å teste ut nye funksjoner.

Les også: Dette er OS X Mountain Lion

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen