– Disse ni selskapene får det tøft i 2014
Teknofil
(Bilde: Montasje: Shutterstock/selskapene/Teknofil.no)

– Disse ni selskapene får det tøft i 2014

Mange gamle kjemper står for fall hvis ikke trenden endrer seg, ifølge Pocket-Lint.

At 2013 har vært et år med stor framgang for noen, er det liten tvil om. Det er heller ikke ukjent at noen aktører nå står med kniven på strupen etter katastrofale tall gjennom stort sett hele året. Nå har nettstedet Pocket-Lint satt sammen en liste over ni store selskaper de tror blir nødt til å kjempe for tilværelsen i 2014, noen mindre overraskende enn andre.

HTC og Mozilla på listen

Det er nok få som blir overrasket over at både Blackberry og Nokia står på listen. Begge selskapene har slitt i 2013, og begge slutter som smartmobilprodusenter. Blackberry vil nå fokusere på programvare og har lisensiert bort selve produksjonen til Foxconn, mens Nokia har solgt hele smartmobil-divisjonen sin til Microsoft.

Noe mer overraskende er både HTC og Mozilla, selskapet bak nettleseren Firefox, inkludert i listen. HTC har riktignok slitt med omdømme og salg i siste halvdel av 2013, men hadde en veldig god start med HTC One. Mozilla på sin side vil ha problemer med sitt operativsystem, Firefox OS, og med konkurranse fra andre nettlesere. I tillegg utløper en kontrakt med Google i november 2014, noe som kan bli et problem.

Flere gamle kjemper

Utover disse finner vi også kameraprodusentene Polaroid og Olympus, i tillegg til film og seriestrømmetjenesten KnowHow Movies, underholdningsforhandleren HMV og – til manges sentimentale fortvilelse – Nintendo. Sistnevnte sliter mot de andre konsollprodusentene, men har også mange populære titler som kan redde selskapet.

Blackberry sliter, men det er nok neppe denne som skal redde selskapet:
Porsche har designet denne Blackberry-telefonen »

(Kilde: Pocket-lint)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen