(Bilde: Shutterstock/ 160720325)

Disse mobilene kommer i november

Se oversikten over hvilke telefoner du snart kan kjøpe.

Det har vært en travel høst for alle mobilinteresserte, med en rekke nye toppmodeller både i Android- og Windows Phone-verdenen – i tillegg til at Apples nye iPhone 5C- og iPhone 5S-modeller kom i salg nå i slutten av oktober.

November blir heller ingen stille og rolig måned. Sony har riktignok ingen nye modeller i november, men mange av konkurrentene har mye spennende på vei ut i butikkene.

ZTE vil lansere både ZTE Blade Q og ZTE Grand S i Norden i november, men ZTE kan i skrivende stund ikke bekrefte om disse modellene kommer i butikkene denne måneden, eller om det vil drøye enda litt. I tillegg til de HTC-mobilene vi nevner i oversikten nedenfor, kommer det også nye fargevarianter for både HTC One mini (blå og rød) og HTC Desire 500 (hvit og sølv).

Det bør også nevnes at det nye mobilmerket Kazam lanserer nye telefoner på tirsdag, men vi vet foreløpig ikke når disse kommer i butikkene. Du kan lese mer om Kazam her.

Her er en oversikt over telefonene som kommer i butikkene i Norge i løpet av måneden:

Asus PadFone A86

Asus lanserte i september en oppgradert og raskere utgave av sin toppmodell i PadFone-serien. En av de største nyhetene i PadFone A86 er at telefonen nå har fått støtte for minnekort. Telefonen benytter Qualcomms raskeste systembrikke, Snapdragon 800. Den 5 tommer store skjermen har en oppløsning på 1920 x 1080 punkter, det vil si Full HD.

I likhet med forgjengeren kan også PadFone A86 gjøres om til et nettbrett ved hjelp av dokkingstasjonen PadFone Station. Denne fungerer som en «dum» skjerm med ekstra batteri og høyttaler.

Les mer om PadFone A86 her »
Finn laveste pris på Asus PadFone A86 »

Doro Liberto 810

Liberto 810 er Doros første rene touchmobil, og er i likhet med Doros øvrige modeller beregnet på seniorsegmentet eller de som ønsker en telefon som er så enkel å bruke som mulig. I motsetning til PhoneEasy 740 har ikke Liberto 810 skyvetastatur - kun skjerm. Doro har imidlertid lagt sine egne menyer oppå Android, slik at knapper og menyer er store og tydelige.

Her kan du lese vår sniktitt på Doro Liberto 810 »
Finn laveste pris på Doro Liberto 810 »

Google Nexus 5 (produsert av LG)

Google lanserte sin nyeste Nexus-mobil på selveste Halloween, den 31. oktober. Telefonen vil finne veien inn i norske butikker allerede i løpet av kort tid.

Nexus 5 har en 4,95 tommer stor full-HD-skjerm, og den er utstyrt med Qualcomms raskeste brikkesett, en Snapdragon 800. Den er også den første mobilen som kommer med Googles nyeste operativsystem, Android 4.4 KitKat. Dermed ligger Nexus 5 an til å bli en av årets mest spennende mobiltelefoner.

Les mer om Google Nexus 5 »
Finn beste pris på Google Nexus 5 i Prisguide »

HTC One Max

Med en Full HD-skjerm på hele 5,9 tommer er HTC One Max hva man kan kalle en brettmobil – eller «phablet». Telefonen ligner en gigantutgave av HTC One, og har det samme eksklusive utseendet med bakside i børstet aluminium.

Nytt på One Max er et telefonen har fått fingeravtryksleser, plassert på baksiden rett under kameralinsen. Telefonen er ellers utstyrt med en 1,7 GHz firekjerners Snapdragon 600-brikke.

Les sniktitten på HTC One Max »
Finn beste pris på HTC One Max »

HTC One Dual SIM

De fleste telefoner som har vært i salg i Norge til nå, har kun hatt mulighet for ett SIM-kort. Men i november kommer HTC med dual SIM-versjonen av HTC One. Med to SIM-kort kan du for eksempel kjøpe et lokalt SIM-kort og benytte det til data og det vanlige SIM-kortet til å ringe med når du er i utlandet. Eller du kan veksle mellom jobb- og privat-SIM.

HTC One Dual Sim har ganske mye til felles med den vanlige HTC One-utgaven, men støtter ikke 4G.

Finn beste pris på HTC One Dual SIM i Prisguide »

Huawei Ascend G700

Ascend G700 er en ny mellomklassemobil fra Huawei, som vil ligge på rundt 2000 kroner i butikkene. Telefonen har en fem-tommers skjerm med 720p HD-oppløsning. Den kommer med en 1,2 GHz firekjernersprosessor fra MediaTek, et 8 megapiksel kamera og 8 megabyte lagringsplass – med mulighet for utvidelse via MicroSD. Telefonen har ikke 4G-støtte. Vi hadde med G700 også på september-oversikten, men telefonen har åpenbart blitt noe forsinket.

Finn beste pris på Huawei Ascend G700 »

En helt ny mobilprodusent: NGM

Det er ikke hver dag nye mobilmerker dukker opp i norske butikker, men i november kan vi stifte bekjentskap med NGM – et italiensk mobilmerke som importeres av selskapet Saevo. Bak importøren står gründerne til Dangaard, som ble Nordens største mobildistributør før de solgte til Brightpoint.

Saevo har spesialisert seg på dual SIM-mobiler fra NGM, og hele fire telefoner skal finne veien til butikkene i november.

NGM Prime er toppmodellen. Den har en 4,7-tommers skjerm med 720p HD-oppløsning, en 1,2 GHz firekjernersprosessor og 16 GB lagringsplass (med mulighet for Micro-SD-kort). NGM Fun er en rimeligere modell med 4-tommers 480x800-skjerm og 1,3 GHz tokjerneprosessor, mens NGM Star er en mellomklassemobil med 5-tommers skjerm med oppløsning på 540 x 960 punkter. Star har en 1,2 GHz firekjernerprosessor. NGM har også en modell for de som vil ha en virkelig stor mobil med to SIM-kort; NGM Maxi. Denne kommer med en 1,2 GHz firekjernersprosessor og har en 5,5-tommers skjerm med oppløsning på 480 x 854 punkter.

Mobilen.no har mer om NGM og den nye importøren her »
Finn beste priser på NGM-mobiler i Prisguide »

Nokia Lumia 625

Denne nykommeren fra Nokia er en forholdsvis rimelig Windows Phone-mobil med en stor 4,7-tommers skjerm. Skjermen benytter Nokias Super Sensitive Touch-teknologi, som gjør at du kan betjene den selv om du har på hansker. Prosessoren er en 1,2 GHz tokjerneprosessor, og til tross for at det er snakk om en ganske billig telefon har den støtte for 4G.

Les vår sniktitt på Nokia Lumia 625 »
Finn beste pris på Nokia Lumia 625 »

Samsung Galaxy S4 4G+ (i9506)

Samsung lanserte i midten av oktober en oppgradert utgave av Galaxy S4, som har fått navnet Samsung Galaxy S4 4G+. Den nye S4-modellen er ganske lik originalen, men har fått en kraftigere prosessor – en 2,3 GHz Snapdragon 800-brikke i stedet for en 1,9 GHz Snapdragon 600-brikke. I tillegg har telefonen fått støtte for 4G (LTE) inntil 150 Mbps, mens den vanlige S4-modellen støtter maks 100 Mbps. 

Les mer om Samsung Galaxy S4 4G+ her »
Finn beste pris på Samsung Galaxy S4 4G+ i Prisguide »

Samsung Galaxy Express 2.
Samsung Galaxy Express 2.

Samsung Galaxy Express 2 (SM-G3815) og Core Plus

Dette er en oppdatert versjon av den originale Samsung Galaxy Express-modellen. Telefonen benytter Android 4.2 Jelly Bean, og har en 1,7 GHz tokjerneprosessor og en 4,5-tommers skjerm med oppløsning på 540 x 960 punkter.

I tillegg kommer Samsung også med enda en billigmodell, Galaxy Core Plus (SM-G3500). Den har 4,3-tommers skjerm og en 1,2 GHz tokjerneprosessor.

Finn beste pris på Samsung Galaxy Express 2 i Prisguide »
Finn beste pris på Samsung Galaxy Core Plus »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen