Disse mobilene kommer i februar

Disse mobilene kommer i februar

Månedens nykommere passer godt for deg som blakket deg til jul.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Februar er en kort måned, og bra er det. Så slipper vi å vente så lenge på mars-mobilene.

Februar er nemlig ikke bare kort på dager, det er i tillegg nokså smått med nye mobiltelfoner i butikkhyllene. Hverken HTC, LG, ZTE, Sony, Nokia eller Apple har noe nytt å bringe til torgs denne måneden.

Samsung, derimot – står for 75 prosent av alle nykommere på februaroversikten. Det betyr at det kommer tre modeller fra Samsung, og én fra Huawei.

Økonomimodellenes måned

De tre modellene fra Samsung er Galaxy Pocket Plus (s53012), Galaxy SII Plus (i9501) og Galaxy Xcover II. Huaweis modell denne måneden er Ascend W1.

Ingen av disse telefonene er det vi vil kalle toppmodeller. Mens Samsungs modeller alle kjører Android operativsystem, er Huaweis nykommer et tilskudd til Windows Phone 8-familien. 

Galaxy Pocket Plus

galaxy-pocket-plus.
Samsung Galaxy Pocket Plus er en knøttliten økonomimodell.

Galaxy Pocket Plus er en 3G-mobil med Android 4.0.4. Her snakker vi om en mobiltelefon som hører til i bunnen av skalaen. Skjermen måler fattige 2,8 tommer, oppløsningen er på 240 x 320 piksler, og kameraet tar bilder med to megapiksler oppløsning. Telefonen har GPS, 4 GB minne og støtte for minnekort, så om du bare er ute etter en enkel smartmobil, kan denne gjøre nytten.

Men med en prislapp på over 1000 kroner vil nok mange la seg friste til heller å kjøpe en Galaxy Y eller LG Optimus One, som koster fra rundt 800 kroner.

Finn beste pris på Samsung Galaxy Pocket Plus

Galaxy S II Plus

Galaxy-S-II-plus.
Galaxy S II plus har noe å leve opp til.

Om du ønsker en fornyet versjon av fjorårets toppmodell Galaxy S II med skjerm på 4,3 tommer, så kommer nå S II Plus. Vi er litt usikre på hva Plus står for her, men det er i alle fall ikke minnet som er utvidet. Det har faktisk krympet fra 16 GB (eller 32 GB) til 8 GB.

Det kan være at Plus refererer til vekten  – S II Plus er 5 gram tyngre enn S II.

Så hva er nytt?

S II Plus kommer i to utgaver, den ene med NFC, den andre uten. Galaxy S II Plus har også et nyere brikkesett, men fremdeles er det en tokjernet prosessor på 1,2 GHz. Hvilke utslag dette gir ved praktisk bruk vet vi ikke før vi har fått telefonen til test.

Galaxy S II Plus selges på nett fra ca. 2800 kroner, og er med det ingen direkte billig mobil.

Finn beste pris på Samsung Galaxy S II Plus

Les også: Test av Samsung Galaxy S II

Galaxy Xcover 2 

galaxy-Xcover-2.
Galaxy Xcover 2 er for deg som liker å være ute
 

Den tredje nykommeren fra Samsung er Galaxy Xcover 2. Denne modellen skiller seg mer fra navnebror Xcover enn tilfellet er med modellene som har fått en «Plus» på enden av navnet sitt. Skjermen er blitt større, opp fra 3,65 til 4 tommer. Oppløsningen er nå blitt brukbar, med 480 x 800 punkter.

Kameraet er opp fra 3,15 til 5 megapiksler, arbeidsminnet (RAM) er økt fra 512 MB til 1 GB, og prosessoren, som før var en nokså slapp 800 MHz Marvell MG2, er byttet ut med en langt kjappere 2-kjerneprosessor på 1 GHz.

Xcover 2 er i likhet med forgjengeren en «vanntett» mobiltelefon (IP67), og skulle derfor være ideell for deg som oppholder deg mye utendørs. Men noen typisk uteliggermodell er det likevel ikke, med en prislapp på rundt 2600 kroner.

Finn beste pris på Samsung Galaxy Xcover 2

Les mer om Galaxy Xcover 2

Les også: Mobilene som tåler en regnvåt høst

Huawei Ascend W1

Ascend-w1-2.
Huawei Ascend W1 er en rimelig inngangsbillett til Windows Phone 8.

Huaweis nykommer, Ascend W1, er selskapets første Windows-mobil. Da vi sniktittet på den under CES i Las Vegas tidligere i år, skrev vi at den hadde svakere skjerm enn konkurrentene, og at den var laget i en plastutførelse som fikk den til å virke ganske billig.

Skjermen måler 4 tommer, kameraet er 5 megapiksler, og maskinvaren en 1,2 GHz tokjerne Qualcomm Snapdragon S4 (MSM8230) med Adreno 305 400 MHz grafikkprosessor.

Førsteinntrykket var alt i alt helt greit, og med en prislapp på ca 1750 kroner er Ascend W1 også svært rimelig til Windows Phone 8-mobil å være.

Finn beste pris på Huawei Ascend W1

Les mer om Huawei Ascend W1

Les også: Slik er Windows Phone 8

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen