Disse mobilene kommer i butikkene i mars
(Bilde: Produsentbilder)

Disse mobilene kommer i butikkene i mars

Samsung, Huawei, NGM, LG og Nokia er klare med nye modeller.

Årets største mobilbegivenhet, Mobile World Congress, er nettopp avsluttet – og flere av produsentene har lansert nye mobiltelefoner, både toppmodeller og rimeligere modeller. Det vil imidlertid ta noe tid før de fleste av disse kommer i butikkene. For eksempel kommer ikke den nye Samsung Galaxy S5-modellen i butikkene før i april, selv om du riktignok kan forhåndsbestille Galaxy S5 allerede nå. Også Sonys nye Xperia Z2-flaggskip ventes i april.

Det er likevel ikke helt tørke i mars, hvis du er ute etter en ny mobiltelefon. Disse modellene kommer i butikkene i løpet av måneden:

Huawei

Huawei kommer med én ny modell i mars; Huawei Ascend Y530. Telefonen ble lansert i januar i år, og det er snakk om en billig Android 4.3-telefon til rett over tusenlappen. 

Y530 har en 4,5-tommers skjerm med oppløsning på 480 x 854 punkter, og den kommer med et 5 megapiksel kamera. På innsiden finner du en 1,2 GHz Snapdragon 200 tokjerneprosessor. Det er 512 MB RAM og 4 GB lagringsplass, og mulighet til å utvide lagringsplassen med et MicroSD-kort. 

Sjekk beste pris på Huawei Ascend Y530 i Prisguide »

LG

LG har ingen nye modeller i mars, men Google Nexus 5 kommer i en rød utgave i løpet av måneden. Den er produsert av LG.

Les mer: Nå får du Nexus 5 i rødt
Kjøpe eller ikke kjøpe? Les testen av Google Nexus 5 »
Finn beste pris på Nexus 5 i Prisguide » 

NGM

Det italienske mobilmerket NGM er forholdsvis ukjent i Norge, men store i Italia. Telefonene har blitt importert til Norge siden i høst. Felles for alle modellene, er at de støtter to SIM-kort, noe som kan være praktisk hvis du bruker telefonen i utlandet. Da kan du la datatrafikken gå på et lokalt SIM-kort, mens du bruker det vanlige SIM-kortet ditt til å ringe med. 

NGM kommer i mars med en brettmobil («phablet»). NGM Forward Active har 5,7-tommers skjerm med oppløsning på 720 x 1280 punkter og ripesikkert glass av typen «Dragontrail». Telefonen har en MediaTek-systembrikke med fire Cortex-A7-prosessorkjerner på 1,5 GHz. 

Vi har testet lillebror NGM Forward Prime »
Finn beste pris på NGM Forward Active i Prisguide »

Nokia

Nokias nye toppmodell, Lumia 1520, kom i butikkene forrige måned. I mars er det tid for nok en Nokia-modell – denne gangen en rimeligere modell med stor skjerm. Lumia 1320 er navnet, og telefonen har en skjerm på hele 6 tommer. Skjermen har 720p-oppløsning, og telefonen kommer med en tokjerners Snapdragon S4-prosessor på 1,7 GHz. Kameraet er på 5 megapiksler.

Les mer om Nokia Lumia 1320 her »
Finn beste pris på Lumia 1320 i Prisguide »

Samsung Galaxy Note 3 Neo.
Samsung Galaxy Note 3 Neo.

Samsung

Samsung har tre nye mobiler i butikkene i mars. Først ut er en nedskalert budsjettutgave av Galaxy Note 3 – med navnet Galaxy Note 3 Neo. Størrelsen er redusert fra 5,7 tommer på Note 3, til 5,5 tommer på Note 3 Neo. Telefonen har også fått litt svakere prosessor, men har ellers mange av de samme egenskapene som storebror – inkludert full pennefunksjonalitet.

En annen nykommer er Samsung Galaxy Grand 2, en mellomklassemodell for de som vil ha stor skjerm. Telefonen har en 5,2-tommers skjerm med oppløsning på 720 x 1280 punkter, og den kommer med en firekjernersprosessor på 1,2 GHz. Den har også støtte for to SIM-kort.

Samsung Galaxy Core 4G.
Samsung Galaxy Core 4G.

Den siste nykommeren er Galaxy Core 4G – en 4G-oppgradering til billigmobilen Galaxy Core. Den kommer med en 4,5-tommers skjerm og en 1,2 GHz tokjerneprosessor.

Samsung kommer for øvrig også med flere nettbrett i mars: Galaxy Note Pro 12.2, Tab Pro 12.2, Tab Pro 10.1, samt Tab Pro 8.4. 

Les mer om Galaxy Note 3 Neo »
Finn beste pris på Galaxy Note 3 Neo i Prisguide »

Les mer om Galaxy Grand 2 » 
Finn beste pris på Galaxy Grand 2 i Prisguide »

Finn beste pris på Galaxy Core 4G »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen