Disse mobilene kommer i butikkene i februar
(Bilde: Tek.no / montasje)

Disse mobilene kommer i butikkene i februar

Her er telefonene du kan kjøpe hvis du har noen kroner til overs på kontoen.

Årets første måned er over, og det har vært noen forholdsvis rolige uker på mobiltelefon-fronten. Mange av produsentene prioriterte å få ut de viktigste nye modellene før julesalget, og derfor lagde vi heller ikke noen oversikt over mobiltelefoner som kom i butikkene i januar. 

Mot slutten av januar dukket det likevel opp enkelte nye produkter i butikkene, og vi har derfor tatt med noen av disse i oversikten for februar.

HTC, Huawei, ZTE og Microsoft har ingen nye modeller i februar.

Dette er de viktigste telefonene som nettopp har kommet i salg, eller som kommer i salg i løpet av måneden:

LG 

V10

LG V10.
LG V10. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

LG V10 er en av de mest spesielle mobiltelefonene vi har testet. Som om ikke den digre skjermen var nok, har den nemlig en bitteliten ekstraskjerm over den vanlige. At baksiden er så tjukt gummiert at telefonen føles litt som et utsnitt av et vinterdekk er også noe vi sjelden støter på.

Den lille ekstraskjermen kan vise snarveier til apper, eller ulike varslinger. En annen spesiell ting med telefonen er at den har to frontkameraer – ett vanlig og ett for vidvinkel. 

Vår test viser at LG V10 er en knallbra telefon – og det er spesielt på ett punkt den utmerker seg: På lydkvaliteten. Den er nemlig utstyrt med en ekstra 32-bits DAC som kan aktiveres via innstillingene. Det låter fantastisk, og telefonen kan drive selv svært tungdrevne hodetelefoner. 

Les testen av LG V10 »
Finn beste pris på LG V10 på Prisguide.no » (kommersiell partner) 

Samsung

Samsung kommer ikke med noen nye produkter i februar, men i slutten av januar kom de med nye modeller i sin A-serie. 

Samsung Galaxy A3.
Samsung Galaxy A3. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Galaxy A3

Den minste og rimeligste modellen i den nye Galaxy A-serien er Galaxy A3. 

Telefonen har blitt oppgradert på flere områder sammenlignet med fjorårets modell. Den har blant annet fått en kraftigere prosessor og høyere oppløsning på skjermen. Også kameraet er oppgradert. 

Galaxy A3 er laget i glass og aluminium, og til tross for at den koster under 3000 kroner fremstår den som en langt dyrere telefon. 

Les testen av Samsung Galaxy A3 »
Finn beste pris på Samsung Galaxy A3 på Prisguide.no » (kommersiell partner)

Galaxy A5

Samsung Galaxy A5.
Samsung Galaxy A5. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Samsungs Galaxy A5 har akkurat rukket å komme i en 2016-oppdatert utgave. Baksiden i metall er byttet ut med en bakside i glass. Det hele ser mektig lekkert ut. Ikke bare er det pent å se til, men det er såpass tett inntil Galaxy S6 at det ser rent toppmodellaktig ut. Og det til en langt hyggeligere pris.

Galaxy A5 er god på både underholdning og nytte, og den er utstyrt med fingeravtrykksleser. Den yter jevnt over godt på alle praktiske områder, den tar gode bilder og byr på god batteritid.

Les testen av Samsung Galaxy A5 »
Finn beste pris på Samsung Galaxy A5 på Prisguide.no » (kommersiell partner) 

Lenovo

ThinkPad X1 Tablet

Lenovo ThinkPad X1 Tablet.
Lenovo ThinkPad X1 Tablet. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Dette skal egentlig være en oversikt over kun mobiltelefoner, men vi har likevel valgt å ta med Lenovo ThinkPad X1 Tablet som en aldri så liten kuriositet. 

ThinkPad X1 Tablet er nemlig noe så merkelig som et modulært nettbrett. Her kan du kjøpe nettbrett, tastatur og en rekke spesialiserte moduler hver for seg. Magneter i brettet og matten som kobler tastaturet til gjør at du kan ha flere ulike vinkler på tastene mens du skriver.

Vi fikk prøve X1 Tablet på CES-messen i Las Vegas i januar, og håper på å kunne komme tilbake med en test av produktet senere.

Les sniktitten på Lenovo ThinkPad X1 Tablet »
Finn beste pris på ThinkPad X1 Tablet på Prisguide.no » (kommersiell partner)

Sony

Xperia M5

Xperia M5 har fått et svært spesielt nytt hovedkamera, som låner fokushjelp fra speilreflekser.
Xperia M5 har fått et svært spesielt nytt hovedkamera, som låner fokushjelp fra speilreflekser. Foto: Sony

Etterfølgeren til Sony Xperia M4 ventes i butikkene i midten av februar. 

I likhet med forgjengeren er telefonen vanntett. Den er utstyrt med et kamera på 21,5 megapiksler, som også støtter 4K-videofilming. Den har også autofokus ved hjelp av fasedeteksjon. Teknikken benyttes vanligvis av speilreflekser, men også mobiler har i økende grad begynt å gjøre seg bruk av den.

 Xperia M5 har en fem tommer stor full-HD-skjerm til å vise frem bildene på. Den er ganske godt utstyrt ellers også, med støtte for haugevis av 4G-frekvenser, tre gigabyte RAM og en åttekjernet systembrikke. 

Les mer om Sony Xperia M5 » 

Huawei

Mate 8

Huawei Mate 8 er rett og slett ett av de beste mobilkameraene penger kan kjøpe. Ikke er den veldig dyr heller.
Huawei Mate 8 er rett og slett ett av de beste mobilkameraene penger kan kjøpe. Ikke er den veldig dyr heller. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Huawei Mate 8 er et virkelig godt valg dersom du skal ha en god kameratelefon og ikke har noe imot å ha en stor telefon i lommen. Til rundt 6000 kroner er den rimeligere enn en del av sine konkurrenter, selv om Huawei for lengst har forlatt imaget som «billigmerke».

Telefonen er lynrask, den har god lyd, bra bilde og heftig maskinvare. 

En ting vi liker godt er det digre batteriet. 4000 mAh rommer det, og det er rundt 1000 mAh større enn det vi finner i mange sammenliknbare telefoner.

Les testen av Huawei Mate 8 »
Finn beste pris på Huawei Mate 8 på Prisguide.no » (kommersiell partner) 

 

Prisguide.no er en kommersiell partner til Mediehuset Tek. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen