Seks mobiler har nå støtte for HDR på YouTube
(Bilde: YouTube)

Seks mobiler har nå støtte for HDR på YouTube

Samsungs nye flaggskip er lagt til den ennå korte listen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

HDR har blitt den store snakkisen når det gjelder bildekvalitet, og etter å inntatt TV-er og PC-skjermer har teknologien også begynt å gjøre seg gjeldende på mobiler. Problemet har vært å få utnyttet HDR på mobil, og nå har vi kommet et godt stykke lengre på dette feltet også.

Som Engadget melder har den populære videotjenesten YouTube nemlig fått støtte for HDR på et knippe nye mobiler. På listen finner vi ikke overraskende flere av de samme modellene som nylig fikk støtte for HDR på Netflix.

Har kommet til Samsungs toppmodeller

Samsung Galaxy Note 8 fikk nylig støtte for HDR på Netflix, og nå følger YouTube etter.
Samsung Galaxy Note 8 fikk nylig støtte for HDR på Netflix, og nå følger YouTube etter. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Basert på både Googles uttalelser til Engadget, og en rapport SamMobile, er det følgende mobiler som har støtte for HDR-innhold på YouTube: 

LGs nåværende toppmodell G6 og Sony Xperia XZ1 ser ut til å mangle ennå, selv om disse har allerede har fått HDR-støtte i Netflix.

YouTube fikk HDR-støtte allerede i november i fjor på PC, og det har dermed tatt litt tid før støtten omsider kom på plass på den mobile plattformen. HDR-teknikken gir et større spenn av farger, hvitere hvitt og svartere svart. noe som blant annet gir mer detaljer i mørke deler av bildet.

Samsung Galaxy Note 8 er muligens mobilen som gir det beste resultatet når det gjelder HDR, med tanke på at telefonens skjerm nylig ble kåret til den beste og mest lyssterke av alle.

YouTube fikk nylig en svær overhaling »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen