Disse merkene er vi mest fornøyde med

Disse merkene er vi mest fornøyde med

Pentax topper lista, med konkurrentene like bak

I følge en nylig publisert rapport fra J.D. Power and Associates stikker Pentax av med seieren og kan rettmessig kalle seg for det merket som har mest fornøyde brukere. Undersøkelsen gjelder kjøp av systemkamera over nett, og kjøperne har gitt karakterer i 5 forskjellige kategorier (viktigste først): Bildekvalitet (fargegjengivelse og skarphet), pålitelighet, samt antall bilder per oppladning, funksjoner (zoom, bildestabilisering og egenskaper i dårlig lys) og til sist, hvor raskt kamera er i bruk, derunder lukkerforsinkelse og etterslep.

Tar over tronen fra Nikon.
Tar over tronen fra Nikon.

Verdt å merke seg er det at kamera vurderes med objektiv, så da er det nok i de fleste tilfellene kit-objektivene som vurderes opp mot hverandre.

Kåringen gir hver av produsentene en score fra 0 til 1000, og Pentax fikk 899 tett fulgt av Nikon med 891 og Canon med 888 poeng. Forskjellene kan her sies å være marginale, men det vi i alle fall kan si med sikkerhet er at brukerne er fornøyde med alle tre merkene. I følge undersøkelsen scorer Pentax høyt på pålitelighet og at det tåler røff bruk, hvor enkelt det er i bruk og egenskaper i situasjoner med lite lys.

En annen interessant ting som påpekes, er at prisen den gjennomsnittelige bruker betaler for systemkamera har økt fra ca. 5700 kr i 2011 til 7900 kr i år. som indikerer at vi kjøper mer avanserte og dermed dyrere kameraer enn tidligere.

Undersøkelsen er basert på tilbakemeldinger fra over 8100 bekreftede kjøpere av et systemkamera i perioden mai 2011 til april 2012.

Les også: Vi tester Pentax 645D

Kilde: Pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen