For prisen av en iPhone X kan du få en annen topptelefon pluss nytt tilbehør. Her er våre anbefalinger og testvinnere.
For prisen av en iPhone X kan du få en annen topptelefon pluss nytt tilbehør. Her er våre anbefalinger og testvinnere. (Bilde: Colourbox)

Du kan få utrolig mange andre dingser for prisen av en iPhone X

Her er noe du kan bruke 12 700 kroner på i stedet for en Apple-mobil.

Forrige uke avduket Apple iPhone X, deres nye toppmodell med rammeløs skjerm som koster deg vanvittige 12 700 kroner med 256 GB lagring.

Ikke er den nevneverdig billigere å kjøpe fra utlandet heller, dersom du er lovlydig.

Prisen har gått bananas for iPhone-toppmodellen de siste årene, og mens iPhone X selvsagt kan være verdt investeringen for akkurat deg følte vi for å ta en runde og se på hva du som ikke føler for å binde opp nesten 13 000 kroner i én ny dings kan få for pengene i stedet – og det uten å inngå for mange kompromiss hva gjelder funksjoner og ytelse for telefonen.

I denne saken har vi satt sammen det som kan virke som fire noe tilfeldige «pakkeløsninger». Pakkene er først og fremst ment å illustrere hva du kan få for pengene du sparer dersom du ikke velger en iPhone X som din neste mobiltelefon. Derfor består alle fire av en alternativ telefon med heldekkende og rammeløs skjerm – som iPhone X – samt minst et annet produkt som vi tidligere har klistret anbefalt-logoen vår på eller ser veldig fram til og som mange nok også kan tenke seg. Spesielt dersom man får dem på budsjettet en allerede har avsatt til elektronikk i år, og derfor forsøker vi å holde prisen på pakkene rundt 13 000 kroner eller lavere.

Pakke #1: LG V30 fremfor iPhone X

 

LG V30

Kommende iPhone X-utfordrer fra LG

LG V30

Okey, vår første alternative pakke inneholder en telefon som ikke er lansert. Men det er jo heller ikke iPhone X. Og, mens Apples kandidat koster heftige 12 700 kroner ser det ut til at LGs nye toppmodell, med flere av de samme egenskapene, lander på omtrent 9500 norske kroner. 

For denne prisen ser det ut til at du får mye for pengene i tillegg til en telefon som ser skikkelig moderne ut, med tynne rammer både oppe og nede samt en stor skjerm.

Det som kanskje gjør LG V30 ekstra interessant som en iPhone X-utfordrer, til tross for at du må bytte fra iOS til Android, er at LG virkelig elsker hodetelefonkontakten som Apple har kastet til haiene. Med V30 blir nemlig endelig LGs Quad DAC og tilhørende forsterker, som altså leverer både kraftig og detaljert lyd, også å se i norske utgaver av telefonen.

Med vanntett IP68-sertifisering, trådløs lading samt en telelinse i tillegg til den enda mer høyoppløste vidvinkellinsen mangler vel V30 bare ansiktspåloggingen og noe mer lagringskapasitet i forhold til iPhone X, men så er støtte for minnekort heldigvis på plass. 

LG V30 er ventet til Norge en gang mellom oktober og nyttår. 

Les vår sniktitt på LG V30 »

Jabra Elite Sport (2017)

Trådløse plugger med få kompromiss

Jabra Elite Sport (2017)

Greit, en av fordelene med V30 er at den har en 3,5mm-minijack-inngang med det som skal være en knallgod DAC, men det er jo ikke til å komme bort ifra at det er utrolig praktisk med trådløs lyd.

Vi anbefaler Jabra Elite Sport 2017 dersom du liker kompakte, trådløse propper som nesten forsvinner inn i ørene fremfor store ruvende hodetelefoner. 

I vår test av Jabra Elite Sport 2017 skrev vi at de små proppene totalt sett er de beste helt trådløse ørepluggene vi har testet. De leverer et fint og luftig lydbilde, med flott balanse gjennom hele registeret. De har ikke enormt tung bass, men den er til gjengjeld presis, spretten og behagelig. De har også godt med detaljer å by på, og toppen av registeret er rundet av akkurat såpass at du kan spille rimelig høyt uten at de låter skjærende på noe vis.

Utformingen er nøytral og passe diskré, og de sitter særdeles godt fast i ørene tross at de nok for noen vil oppfattes som litt store. De ulike størrelsene på ørevingene bør imidlertid gjøre det mulig å finne en passform som sitter. 

De har også imponerende god talekvalitet og støyreduksjon på mikrofonen til at pluggene faktisk sitter i øret, og Bluetooth-tilkoblingen oppførte seg helt glimrende for oss. 

Pulsmålingen på øret – som de også skilter med – har ikke vært helt pålitelig i våre tester, men ifølge Jabra bør det kunne løse seg ved å bruke en større ørevinge enn det vi har gjort. 

Batteritiden målte vi til omtrent 4,5 timer på en lading, men fra etuiet får du i tillegg to ekstra ladinger for en total batteritid på «opptil» 13,5 timer. 

Les testen av Jabra Elite Sport (2017) »   

FitBit Alta HR

Enkelt og funksjonsrikt aktivitetsarmbånd for alle anledninger

FitBit Alta HR

Lei av å hele tiden dra mobilen opp for å sjekke klokka, eller kanskje du er inne på tanken om å komme i litt bedre form? Da er aktivitetsarmbånd som kommuniserer med mobilen over blåtann svarert for deg.

Fitbit er en av de ledende aktørene for aktivitetsarmbånd for tiden, og deres Alta HR er såpass kompakt og funksjonsrik at det passer for de fleste lommebøker så vel som treningstyper. 

Som sine dyrere og rimeligere artsfrender gjør Alta HR det meste for deg uten at du trenger å styre med å sette i gang målinger av verken søvn eller treningsøkter. Båndet oppdager om du går tur, løper eller svømmer for deg, og treffer ellers imponerende godt i sine antagelser om hva du holder på med.

Alta HR er ikke presist nok for den aller mest aktive idrettsmannen, men for deg som ønsker å starte med å komme i form er dette aktivitetsbåndet midt i blinken for deg. 

Ellers er Fitbit-appen meget brukervennlig og her er det lett å se statistikk over både pågående økt eller treningshistorikk. Samtidig har du gode muligheter til å personifisere produktet ved å kjøpe andre reimer, så dette er et armbånd du kan ha på deg også ved formelle eller festlige begivenheter.

Les testen av Alta HR »

Pakke #2: Xiaomi Mi Mix 2 fremfor iPhone X

Xiaomi Mi Mix 2 256GB

Kineseren Apple kopierte

Xiaomi Mi Mix 2 256GB

Den første virkelige rammeløse telefonen med stor skjerm og topp spesifikasjoner var det faktisk kinesiske Xiaomi som leverte i form av deres Mi Mix. Det var vel også grunnen til at vi i fjorårets test skrev at «Mi Mix tiltrekker seg oppmerksomhet overalt hvor den kommer opp av en lomme». I samme test belønnet vi for øvrig telefonen med karakteren 9 av 10 og «Helt rått»-merket vårt.

Nå kommer etterfølgeren, og Mi Mix 2 bygger selvsagt videre på det rammeløse designet som Apple snart vil konkurrere mot med sin iPhone X.

Nå har ikke telefonen ansiktsgjenkjenning eller telelinse, men til forskjell fra iPhone X er baksiden av Mi Mix 2 laget av keramikk, og er dermed mye mer motstandsdyktig mot småriper enn glassbaksiden til iPhone X. Til tross for 4700 kroner lavere pris ser det heller ikke ut til at telefonen blir noen svekling, med en Snapdragon 835-prosessor og seks gigabyte minne på plass under keramikken. 

 Denne gangen har både skjermen og mobilen krympet noe fra originalen, fra enorme 6,44 tommer i fjor til 5,99 tommer i år. 

  
Sony MDR-1000X

Topp støykansellering på tilbud

Sony MDR-1000X

Dersom du er mye på reise, enten kollektivt eller med fly, eller jobber i åpent kontorlandskap, er trådløse hodetelefoner med støykansellering et helt nødvendig tilbehør til mobilen: Sony MDR 1000X er da også en av de aller beste modellene du kan kjøpe, og spesielt fjorårets modell fremstår nå som et kupp. Da vi testet MDR 1000X kostet de over 4000 kroner, mens en rekke butikker nå selger dem til langt mer attraktive 2690 kroner - sannsynligvis for å gjøre plass til oppfølgeren 1000XM2.

Disse hodetelefonene er Sonys trådløse flaggskipserie, og de overbeviste stort da vi testet dem for et knapt år siden, med støykansellering helt på Bose-nivå, samtidig som de har en rekke smarte og innovative funksjoner. Blant annet kan støykanselleringen justeres opp eller ned etter behov. 

Blant annet kan du holde håndflaten mot den ene øreklokken for å dempe musikken og aktivere de utvendige mikrofonene. Veldig praktisk om du gjerne vil få med deg en beskjed eller høre hva kapteinen på flyet sier. 

Lydkvaliteten er også et par hakk over hva Bose har levert, med bedre dynamikk og en mer naturlig og presis bass. Batteritiden er oppgitt til omtrent 20 timer.

Pakke #3: Samsung Galaxy S8 fremfor iPhone X

 

Samsung Galaxy S8

Toppmodell uten «Apple-skatt»

Samsung Galaxy S8

Det er vanskelig å komme utenom å nevne Samsungs Galaxy S8. S8 mottok en meget sterk nier da vi testet den i våres, og det er verdt å merke seg at denne toppmobilen siden har falt i pris slik at den nå koster omtrent halvparten av en iPhone X. Det til tross for at S8 kommer med en i alle fall nær heldekkende og like stor skjerm i front, som selv målt mot iPhone X holder stand som en mobiltelefon med «futuristisk» utseende.

Den har kanskje ikke dobbelt linsesystem med telelinse, men vidvinkellinsen dens tar knivskarpe bilder og er best i klassen ved lavt lys. Ikke kan den animere små bæsje-emojier heller, men ansiktspålogging, det har den! Videre tåler den både vann og støy, har trådløs lading  og en minst like lyssterk skjerm. Av egenskaper iPhone X ikke tilbyr stiller S8 med både støtte for minnekort og høykvalitets lydoverføring over blåtann ved hjelp av AptX-kodeken (mens iPhone bruker sin egne proprietære AAC-kodek). 

Samsung UE55MU6105

Budsjett-TV med 4K OG HDR

Samsung UE55MU6105

Dersom du først bestemmer deg for å spare inn noen kronasjer på ny mobiltelefon er det ikke sikkert du vil bruke resten av seddelbunten din på noe mobil- eller produktivitetrelatert. Men,  kanskje er TV-en din moden for utskiftning? I så fall har vår TV-tester funnet frem til en 55-tommer fra Samsung som vil være en solid oppgradering for de fleste norske stuer.

TV-en, som heter UE55MU6105 hopper opp og ned i pris som en jojo. Det bør du passe på og utnytte som best du kan. Noen ganger ligger den tett oppunder 10 000 kroner, mens på tilbud havner den ofte under seks tusen kroner – og nå er den på tilbud.

Til tilbudsprisen får du da en flott 55-tommer som både kan friste med 4K og HDR-støtte. Du får riktignok TV-er i en høyere prisklasse som byr på bedre lysstyrke, men i klassen er denne vanskelig å slå. TV-en, som har et nesten rammeløst panel, kjører for øvrig Tizen-plattformen. Det betyr at du får en av de raskeste og mest brukervennlige TV-ene på markedet, noe som kan være verdt sin vekt i gull spesielt dersom brukeren ikke er superglad i heftig roting i menyen for å åpne apper eller endre enkle innstillinger.   

Pakke #4: LG G6 fremfor iPhone X

 

LG G6

Stor «rammeløs» skjerm på budsjett

LG G6

LG G6 er noe svakere stilt enn de andre toppmodellene, men – som iPhone X – kommer den også med en nær rammeløs skjerm. Den frister dessuten med en attraktiv pris på under 5000 kroner. Dermed er LG G6 den rimeligste mobilen med så høy skjerm-til-kropp-ratio vi kjenner til. 

Akkurat som iPhone X tåler G6 godt en vannsprut, og mens den ikke har støtte for trådløs lading har den noe mye nyttigere, nemlig muligheten til å ta bilde med telelinse i tillegg til den tradisjonelle vidvinkellinsen – igjen, akkurat som på iPhone X, altså. 

HP Envy 13-ad012no

Elegant og god bærbar

HP Envy 13-ad012no

En av de PC-ene vi har hatt mest sans for det siste halvåret er HPs Envy 13. Dersom du sparer penger på å eksempelvis gå for en LG G6 fremfor en iPhone X, har du akkurat råd til denne flotte maskinen fra HP til omtrent 7000 kroner i tillegg til mobiltelefonen.

Det er tydelig at HP i de siste par årene har lagt seg i selen for å kombinere god ytelse med smakfull design og lang batteridriftstid – og det har de etter vår mening klart til gagns med Envy 13, skriver vi i vår test. Vi finner knapt noen svakheter ved denne maskinen: Den har jevnt over god prosessor- og grafikkytelse og et lekkert design i aluminium som skiller seg positivt ut i prisklassen.

Tastene på det gullfargede tastaturet er dype og gode å taste på. Pekeplaten er også presis og god i bruk. Attpåtil er skjermen lyssterk med god fargegjengivelse og rammene rundt er smale, noe som gir et ekslusivt inntrykk. Bonusen er at maskinen er svært støysvak.

«Pakke» #5: Til skogen med oppgraderingskjøret – kjøp versting-TV isteden

Philips 55POS901F

OLED-TV til under halv pris

Philips 55POS901F

Det kan virke som vi nordmenn bare ha ny telefon hvert eneste år, men sannsynligheten er jo ganske stor for at fjorårets toppmodell som du kanskje har, egentlig holder koken et år eller to til. Du bruker kanskje ikke en TV like mye som mobilen din, men når du først setter deg ned i sofaen for å se en film og slappe av er det kjedelig å skue ut mot en blass smørje der fremme på TV-benken. Er du av dem som fortsatt holder fast på en av de første Full HD-skjermene som kom på markedet har du nå sjansen til å stikke av med en sylskarp og heftig OLED-TV fra Philips til under halv pris før etterfølgeren dens kommer.

Greit, denne TV-en koster mer enn hele iPhone X, men så kalte vi den også for «en av de beste TV-ene du kan kjøpe» da vi testet den tidigere i år. 

TV-en har et sortnivå LCD-TV-er flest bare kan drømme om, meget habile farger og i tillegg god bildekvalitet selv ved lynraske bevegelser. TV-en er ellers responsiv og rask, for Android-plattformen den benytter har gjort store fremskritt de siste årene, selv om Samsungs Tizen og LGs WebOS fortsatt er raskere. Ambilight-teknologien, som belyser veggen bak TV-en, gjør også at den står litt ekstra ut i mengden og gir en ekstra dimensjon til underholdningen når du demper belysningen i rommet. 

Da vi testet TV-en kostet den omtrent 30 000 kroner, noe som fremsto som litt vondt å svelge for en 55 tommer stor TV. Nå er imidlertid prisen mer enn halvert, og du kan skaffe deg en smekker OLED-TV for under 15 000 kroner. Det er fortsatt en investering du skal tenke igjennom, men at du får kvalitet i alle ledd er helt sikkert. 

Hva ville du brukt 12 700 kroner på om ikke iPhone X? Syng ut i kommentarfeltet om du har noen gode tips til het elektronikk å dele med oss. 

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen