Disse kommer med egen kjøler for flytende nitrogen
(Bilde: Corsair, Hardware.no)

Disse kommer med egen kjøler for flytende nitrogen

Vengeance Extreme er ikke helt som andre minnesett.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Minneprodusentene kappes hele tiden om å ha de beste modulene i stallen. Med den siste lanseringen fra Corsair kan det se ut som at de har tatt førsteplassen, og det med god margin.

Det nye settet heter Vengeance Extreme, og har en frekvens på hele 3000 MHz. Det gjør de til verdens raskeste, melder Corsair.

Følger med ekstremutstyr

Det trenger imidlertid ikke å stoppe der. Synes du 3000 MHz er for lite, melder Corsair at modulene skal greie vesentlig mer, men da er det på egen risiko. Vil du selv overklokke disse modulene, følger det med litt utstyr som kan hjelpe deg på veien, nemlig en minnekjøler for flytende nitrogen.

Denne kjøleren skal komme fra den kjente overklokkeren k|ngp|n, men akkurat hvilken modell der er snakk om sier ikke Corsair.

Tilgangstidene er det heller ikke noe å si på, med sine 12-14-14-36, og modulene kjører som standard på 1,65 volt.

Håndplukkede minnebrikker

En minnemodul består blant annet av flere små minnebrikker som er montert på et kretskort. Hver av disse minnebrikkene er håndplukket av Corsair, etter gitte kriterier. Mindre enn én av femti brikker kommer seg gjennom nåløyet for å bli med i et Vengeance Extreme-sett.

Modulene er først og fremst ment på overklokkere, og andre som liker å presse grensene på utstyret sitt. Den vanlige bruker vil ikke ha bruk for minnemoduler kjørende på 3000 MHz.

Pris og tilgjengelighet

Så langt fremstår Vengeance Extreme som et drømmesett. Du får det kun som et sett med to moduler på 4 GB, totalt 8 GB, og det er absolutt ikke billig. 749,99 dollar vil Corsair ha for et sett via sin egen nettbutikk. Det betyr noe under 6000 kroner.

Tilgjengeligheten er satt til en gang i mars, og da bare via nettbutikken til Corsair.Det er heller ikke mange sett som kommer på markedet, Corsair melder om et ekstremt begrenset opplag.

Nå er det ikke nødvendigvis spesielt store volumer og penger for Corsair å ha det kjappeste minnet i bransjen, det er nok heller PR-biten og det å kunne smykke seg med tittelen «verdens raskeste minne» som gjelder.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen