Disse klærne skal skremme bort paparazzi-fotografene
(Bilde: Betabrand)

Disse klærne skal skremme bort paparazzi-fotografene

Super-reflekterende plagg skal gjøre livet som paparazzi vesentlig vanskeligere.

Det skjer riktignok at vanlige hobbyfotografer terger på seg en og annen grinebiter, men når det gjelder irriterende fotografer er det antakelig ingen som slår de såkalte paparazziene. Nå har nettstedet PetaPixel snappet opp et snedig konsept som skal gjøre livet surt for de innpåslitne fotografene, nemlig «anti-paparazzi»-klær.

Klærne er utviklet av fyr ved navn Chris Holmes, som tidligere har jobbet som DJ på verdensturnéer med den kjente artisten Paul McCartney. Idéen ble unnfanget allerede for en stund siden, men nå er altså de spesielle klærne klare for salg. Kolleksjonen heter «Flashback».

Foto: Betabrand

Super-reflekterende

Det særegne med klærne er at de er laget for å være «super-reflekterende». Det vil si at de reflekterer lyset fra blitser så effektivt at de simpelthen ødelegger hele bildet, på en slik måte at subjektet ikke blir synlig. Under vanlige forhold ser klærne imidlertid helt normale ut.

Det som gir plaggene denne egenskapen er at tekstilet er belagt med et lag av nanokapsler, altså ørsmå «kuler», som er laget av glass. Disse kapslene sender lyset tilbake i akkurat samme retning som det kom fra.

Flere ulike plagg

Idéen til konseptet fikk Chris Holmes etter at han selv hadde på seg reflekterende klær under flere av hans opptredener, og oppdaget at de reflekterende egenskapene ødela mange av bildene av ham. Dermed kom altså idéen om å bruke fenomenet til noe positivt i stedet.

Konseptet ble lagt ut på finansieringsnettstedet Betabrand, hvor Holmes har kommet godt over finansieringsmålet med 12 dager igjen. Plaggene som er lagt ut for salg hittil inkluderer en hoodiedressjakke, dressbukse, et skjerf og en hatt. Prisene ligger mellom 50 dollar for hatten og 406 dollar for dressjakken. Mer informasjon og demonstrasjoner av plaggene finner du i videoen under.

Det er ikke bare paparazzier som er til irritasjon: «Selfie-armene» blir nå forbudt på stadig flere muséer i USA »  

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen