Libratone Zipp fås i en rekke ulike farger. (Bilde: Libratone)

Disse gir deg AirPlay på farten

Den oppladbare iPhone-høyttaleren Libratone Zipp lager sitt eget trådløse nett.

Apples AirPlay-løsning har mange fordeler, men det er også mange svakheter ved teknologien. En av svakhetene er at en AirPlay-høyttaler må være koblet til et trådløst nettverk for at den skal fungere – og at enheten du skal spille musikk fra må være koblet til det samme nettverket. Det fungerer fint for fast oppsatte høyttalerløsninger hjemme, men dårlig for mindre høyttalere til å ta med seg når du er på farten.

Danske Libratone har lansert en ny bærbar høyttaler som løser dette problemet ved å opprette sitt eget trådløse nettverk som du kan koble iPad-en, iPhone-en eller Mac-en din til for å spille musikk trådløst. Libratone kaller løsningen for PlayDirect.

En lærstropp gjør at du lett kan bære med deg høyttaleren.
En lærstropp gjør at du lett kan bære med deg høyttaleren.Foto: Libratone

Høyttaleren kan også koble seg til eksisterende nettverk, og det er en analog 3,5 millimeter utgang på baksiden slik at du kan koble til lydkilder direkte også.

Libratone Zipp har et batteri innebygget, slik at du kan ta den med deg overalt. Batteriet skal vare i 4 til 8 timer, avhengig av bruk.

Ull i mange farger

Den danskdesignede høyttaleren skiller seg ut fra mengden ved at den er dekket av ull i en rekke ulike farger. Høyttaleren har for øvrig også et lærhåndtak til bruk når du skal bære den med deg.

Ifølge en pressemelding fra Libratone benytter høyttaleren en spesiell 360-graders "FullRoom-"teknologi som skal gi god lyd uansett hvordan du befinner deg i forhold til høyttaleren. Mange høyttalere har best lyd når du sitter på ett bestemt sted foran høyttaleren, med FullRoom-løsningen skal lyden spres rundt i hele rommet og gi en god lydopplevelse uansett hvor du befinner deg.

Høyttaleren inneholder et firetommers basselement og to diskantelementer, og den totale utgangseffekten er oppgitt til 60 watt. Høyttaleren er 26 centimeter høy og veier 1,8 kilo.

Libratone Zipp vil koste 3 399 kroner i Norge, og vil komme i to ulike sett med tre farger hver – slik at du kan bytte til det du foretrekker; Funky Colletion og Classic Collection.

Vi kommer tilbake med en test av Libratone Zipp senere.

Les også: Mobilen blir midtpunktet i stua

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen