De ubemannede flyene vil være på størrelse med Boeing 747-fly, men holder seg i luften ved hjelp av strøm fra solcellepaneler. (Bilde: Facebook Connectivity Lab)

Disse flyene skal gi Internett til «alle»

Like stor som en 747, men lett som et modellfly.

For sju måneder siden kjøpte Facebook opp droneselskapet Titan Aerospace, og nå ser det ut som oppkjøpet bærer frukter.

Under klimakonferansen Social Good Summit i New York kunne Yael Maguire, en av toppsjefene i underselskapet Facebook Connectivity Lab, røpe en rekke håndfaste planer selskapet har for å spre Internett til hele verden ved hjelp av ubemannede fly. 

Flyvende solcellepaneler

De ubemannede flyene vil være utstyrt med enorme solcellepaneler for å kunne holde seg svevende i flere år om gangen. De er omtrent på størrelse med passasjerflyet Boeing 747, men mye, mye lettere. Flyene vil fly på høyde rundt 18 000 meter over havet for å unngå vær og andre fly. 

De første testflyene vil sendes opp i løpet av neste år, mens Internettdelingen vil starte innen tre til fem år. Det gjenstår imidlertid fortsatt å se hvem som vil åpne lommeboken når en hel armade av disse Internettdelende flyvemaskinene skal sendes opp i luften.Facebook står tross alt bare bak teknologien og viser at det kan gå, men foreløpig virker det ikke som de har ambisjoner om å gi Internett til hele verden på egenhånd. 

 

Google vil også spre Internett på tvers av kloden: 
Slik ser Googles Internett-ballong ut (Hardware.no) »

(Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen