De ubemannede flyene vil være på størrelse med Boeing 747-fly, men holder seg i luften ved hjelp av strøm fra solcellepaneler.
Teknofil
De ubemannede flyene vil være på størrelse med Boeing 747-fly, men holder seg i luften ved hjelp av strøm fra solcellepaneler. (Bilde: Facebook Connectivity Lab)

Disse flyene skal gi Internett til «alle»

Like stor som en 747, men lett som et modellfly.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For sju måneder siden kjøpte Facebook opp droneselskapet Titan Aerospace, og nå ser det ut som oppkjøpet bærer frukter.

Under klimakonferansen Social Good Summit i New York kunne Yael Maguire, en av toppsjefene i underselskapet Facebook Connectivity Lab, røpe en rekke håndfaste planer selskapet har for å spre Internett til hele verden ved hjelp av ubemannede fly. 

Flyvende solcellepaneler

De ubemannede flyene vil være utstyrt med enorme solcellepaneler for å kunne holde seg svevende i flere år om gangen. De er omtrent på størrelse med passasjerflyet Boeing 747, men mye, mye lettere. Flyene vil fly på høyde rundt 18 000 meter over havet for å unngå vær og andre fly. 

De første testflyene vil sendes opp i løpet av neste år, mens Internettdelingen vil starte innen tre til fem år. Det gjenstår imidlertid fortsatt å se hvem som vil åpne lommeboken når en hel armade av disse Internettdelende flyvemaskinene skal sendes opp i luften.Facebook står tross alt bare bak teknologien og viser at det kan gå, men foreløpig virker det ikke som de har ambisjoner om å gi Internett til hele verden på egenhånd. 

 

Google vil også spre Internett på tvers av kloden: 
Slik ser Googles Internett-ballong ut (Hardware.no) »

(Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen