Disse fire trendene vil endre mobilskjermen
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/129797312)

Disse fire trendene vil endre mobilskjermen

En titt på hva vi har i vente på smarttelefonfronten.

Danske Computerworld har trommet sammen fire trender de mener vil endre mobilskjermen din for alltid. Så hva er det vi har i vente på smarttelefonfronten?

1. Høyere skjermoppløsning
Stadig flere telefoner får støtte for oppløsningen Full HD 1080p. Dette gir høy pikseltetthet på mobilskjermen, men utviklingen ser ikke ut til å bremse.

Samsung skal blant annet være på vei med mobiler med superoppløsninger. Fra og med neste år kan vi se mobiler med 2560 x 1440 piksler, men allerede i 2015 kan telefoner med 4K-oppløsning gjøre sin entré.

2. Kurvede skjermer
I høst har Samsung og LG lansert henholdsvis Galaxy Round og G Flex. Det spesielle med disse mobilene er at de er kurvede.

En slik design er en vesentlig forskjell fra dagens flate mobiler, men om det er hensiktsmessig blir diskutert i medier og fagmiljøer.

3. Bøyelige skjermer
Denne utviklingen er nært beslektet med trenden ovenfor, og går ut på at skjermen i framtiden kan brettes sammen eller bøyes. Mange prototyper har allerede blitt vist, men det er fremdeles et stykke igjen til bøyelige skjermer får bred utbredelse.

I vår presenterte Samsung telefonen Youm. Denne hadde en skjerm som bøyde seg slik at man for eksempel kunne se meldinger uten å åpne flippomslaget.

4. Smartdingser
Smartbriller og smartklokker har for alvor gjort seg gjeldende i år, og denne trenden ser ut til å fortsette i de neste årene. Google Glass og Samsung Galaxy Gear er blant de mest kjente eksemplene på henholdsvis briller og armbåndsur, og disse kan gjøre mobilskjermen mindre relevant i framtiden.

Med slike duppeditter kan man sjekke meldinger på håndleddet eller se videoer i brilleglasset, framfor å måtte ta fram en mobil.

Her er en annen spennende trend:
Ta en titt på denne spesielle smarttelefonen »

(Kilde: Computerworld DK)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen