(Bilde: Shutterstock/73347661)

Disse fire tendensene vil endre IT-verden

Se hva vi kan forvente oss de neste årene.

Danske Computerworld melder at analysebyrået Gartner er på ferde igjen med en spådom om hvilke fire tendenser som kommer til å gjøre seg gjeldende innen IT-verdenen i løpet av de neste årene.

De store paraplykategoriene er sosiale tendenser, mobilitet, nettsky og informasjon. Med disse som bakteppe, peker Gartner til konkrete teknologier og trender bedrifter og privatpersoner bør være oppmerksomme på.

Mobilrevolusjon

For det første vil mobilverdenen eksplodere, med stadig flere duppeditter i ulike former og størrelser, samt nye måter å løse utfordringer på. Det samme gjelder mobile applikasjoner, og Gartner tror at JavaScript snart vil utfordre HTML5 som den foretrukne plattformen for utvikling av apper til næringslivet. Flere små og spesialiserte apper vil dukke opp, mens altomfattende og mindre fokuserte apper blir det færre av.

Intelligente maskiner, datamaskiner som kan plassere elementer og faktorer inn i en større sammenheng, vil også ta av. Det samme vil 3D-printere, som gjør at du kan skrive ut nesten alt mulig rart.

Tingenes Internett

«The Internet of All Things» («Tingenes Internett») er en annen utvikling vi kan se i frammarsj. Her blir alle mulige dingser i hjemmet knyttet til Internett, slik at vi kan kontrollere hverdagen på en mer effektiv måte. Ifølge Gartner er ideen fremdeles på et tidlig stadium, og ingen firmaer har klart å finne en tilstrekkelig god løsning for å dra full nytte av at alt er koblet til Internett – ennå.

Et annet konsept er den personlige nettskyen. Her skifter maktbalansen over fra fysiske enheter til digitale tjenester, og det blir med andre ord viktigere hva man sysler med, framfor hva man sysler på. Du skal uansett ha tilgang til dine apper og dokumenter – uavhengig av dings.

Hva tror du om Gartners forutsigelser om IT-verdenens utvikling? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Flere framtidsvisjoner:
Dette kan skje de neste 150 årene »

(Kilde: Computerworld DK)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen