Stormen Sandy tok raskt knekken på internettilgangen til østkysten av USA. (Bilde: Wikipedia/RIPE)

Disse delene av Internett ble ødelagt av orkanen

Slo ned nettet hardt og raskt.

Stormen Sandy har skapt enorme ødeleggelser på USAs østkyst. Hus har blitt forvandlet til grushauger, T-banesystemet er fylt av vann og store deler av byene av mistet strømmen.

Ikke overraskende har den enorme stormen også gjort sitt for å ødelegge internettilgangen til amerikanerne, en tilgang som er viktig for å holde informasjonsflyten oppe under slike kriser.

Mistet kontakt til "hele" østkysten

Nå har to enorme internettselskaper, RIPE og Renesys, publisert en oversikt over akkurat hva som skjedde med internett-tilkoblingene på østkysten, og når det skjedde. Dette ble gjort ved at de holdt oversikt over hvilke trafikkmålende prober de mistet kontakten med mens stormen pågikk. Resultatet var en rask og kraftig nedgang av nettet til amerikanerne:

Foto: RIPE

– Vi sluttet å motta data fra probene plassert i New Jersey, og de aller fleste probene i New York City, omtrent ved midnatt den 30. oktober, opplyser selskapene om.

Ettersom internettilgangen til store deler av byene tross avhenger av fysiske ting som kabler, switcher og rutere, er det ikke rart at nettet forsvinner når tusentalls liter sjøvann skyller inn over landet.

– New York og New Jersey ble rammet hardest da stormen pågikk. Internettrafikken ble sakte men sikkert ledet vekk fra sentrum i forsøk på å finne alternative løsninger.

Nettsidene som vi skrev om på tirsdag som ble rammet av stormen er fortsatt nede, og det vil nok ta en god stund før nettet til amerikanerne på østkanten er oppe og går igjen med full styrke.

(Kilde: Gizmodo (midlertidig side))

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen