Re-Timer-brillene lover mye. (Bilde: Mark Brake / adelaidenow, All Rights Reserved)

Disse brillene skal gjøre livet ditt bedre

Lover å bekjempe jetlag, søvnløshet og vinterdepresjoner.

Det er temmelig kjipt å ikke få sove når du legger deg om kvelden, eller få jetlag når du er ute og reiser lange avstander. Hadde det ikke vært ålreit å bare skru soverytmen fram og tilbake etter dine behov?

Dette skal nå være mulig takket være et par «briller» ved navn Re-Timer. De er utviklet av forskere ved australske Flinders University, og skal være i stand til å påskynde eller forsinke søvnrytmen ved å lyse et grønt lys inn i øynene dine.

50 minutter hver dag

Re-Timer inntar en brilleaktig form, men i motsetning til å la brukeren se bedre gjennom glass, øser innretningen heller på med et mykt, grønt LED-lys.

Ifølge de australske forskerne bak oppfinnelsen, hjelper lyset til med å endre sovemønsteret ditt ved å skyve det framover eller bremse det. Dermed kan du stille inn døgnrytmen din til stedet du befinner deg i eller lignende.

For at dette skal fungere, må du visstnok bruke Re-Timer i tre dager, og i minst 50 minutter per døgn. Dersom du vil sove og stå opp tidligere, må du bruke brillene om morgenen, og dersom du vil sove og våkne senere, er det kveldsbruk som gjelder.

Grønt lys mot vinterangst

Det er ikke bare jetlag og søvnløshet Re-Timer skal kurere. Selskapet bak produktet, Re-Time, nevner også vinterdepresjoner og skiftarbeid som potensielle nytteområder.

Psykologen Leon Lack har vært med på å lage Re-Timer, og mener at søvnmønstre ofte blir forstyrret av å være mye innendørs, reise til andre tidssoner, jobbe på ubeleilige tider og mangel på sollys under vinterhalvåret.

Alt dette kan angivelig fikses ved hjelp av grønt lys, ettersom det har vist seg å være den mest effektive bølgelengden for å avansere eller forsinke kroppens interne klokke.

Re-Timer lades opp via USB og er tilgjengelig nå for rundt 1500 kroner hos Re-Timer.com.

Se reklamen for Re-Timer på YouTube:


(Kilde: adelaidenow)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen