Disse brikkene gir mobilene 256 GB intern lagringsplass
(Bilde: Samsung)

Disse brikkene gir mobilene 256 GB intern lagringsplass

Samsung har startet produksjon av 256 GB-brikker for mobiltelefoner - og de blir lynraske.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Moderne mobiltelefoner har med tiden blitt såpass muskuløse at de på mange måter erstatter PC-er, men ett av områdene hvor plattformene fremdeles skiller seg fra hverandre er lagringsplassen. Nå har Samsung redusert gapet kraftig også på dette området.

I en pressemelding kunngjør selskapet nemlig at de har startet masseproduksjon av de første flashbrikkene for mobile enheter med en lagringskapasitet på solide 256 GB.

47 filmer i full HD

Brikkene baserer seg på den såkalte UFS 2.0-standarden og Samsungs V-NAND-teknologi, som innebærer å stable minnecellene oppå hverandre. Brikkene retter seg mot «neste generasjons» mobile enheter i det øvre segmentet.

Med så mye plass å boltre seg på vil det bli langt mindre behov for å slette innhold fra mobilen. Som Samsung peker på er 256 GB for eksempel nok til å romme rundt 47 filmer i full HD-oppløsning, noe som gir en god del fleksibilitet.

Lynraske

I tillegg til å by på mye lagringsplass er de nye brikkene også svært raske. Ifølge Samsung ligger maksimal overføringshastighet på hele 850 MB per sekund, noe som er nesten dobbelt så raskt som vanlige SATA-baserte SSD-er i PC-er.

De nye flashbrikkene er dessuten meget kompakte, og tar opp enda mindre plass en et mikroSD-kort. Dermed skulle brikkene altså ikke gå nevneverdig på bekostning av mobilenes livvidde. Det er ennå uvisst akkurat når vi får se de nye brikkene på markedet, men masseproduksjonen har som sagt startet.

AMD har også nye brikker på gang: De nye grafikkbrikkene til bærbare kommer i april »

(Via Apple Insider)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen