Dette er de første filmene i 4K-Blu-ray
(Bilde: Sony Pictures / Shutterstock)

Dette er de første filmene i 4K-Blu-ray

Lyst på seks gamle filmer med god bildekvalitet?

Sony Pictures er en av de største filmprodusentene i verden. Nå avslører selskapet hvilke filmer som blir de første du kan kjøpe i det nye 4K-Blu-ray-formatet, melder Engadget.

Sammen med en 4K-Blu-ray-spiller og en 4K-TV vil disse filmene gi deg langt bedre skarphet, farger og kontrast enn dagens vanlige Blu-ray-filmer. 

Allerede under årets IFA-messe i Berlin fikk vi se verdens første Blu-ray-avspiller som kan takle det nye Ultra HD-formatet. Denne spilleren fra Samsung skal etter alle solemerker kommer for salg i starten av 2016.

Usikker på hva 4K-Blu-ray egentlig er?
Her kan du lese alt du trenger å vite (Ekstra) »

Seks filmer i første omgang

Det samme ser ut til å gjelde for filmene. Sony Pictures bekrefter ikke nøyaktig hvilken dato de nye 4K-filmene kommer for salg, men de vil komme tidlig i løpet av 2016. 

Hancock er en av filmene som blir lansert i det nye Blu-ray-formatet.
Hancock er en av filmene som blir lansert i det nye Blu-ray-formatet. Foto: Sony Pictures

I første omgang vil du kunne kjøpe følgende titler fra Sony Pictures til din nye 4K-blu-ray-spiller:

  • The Amazing Spiderman 2
  • Salt
  • Hancock
  • Chappie
  • Pineapple Express
  • The Smurfs 2

Det vil altså kun komme seks filmer fra Sony Pictures i førsteomgang med den nye Ultra HD-oppløsningen. En av filmene er Hancock, og omslaget til filmen avslører at denne også får HDR-støtte. Det betyr kort forklart at filmen vil kunne vises med flere farger og bedre kontrast enn tidligere. 

Kommer antagelig langt mer

Ved første øyekast er det et magert utvalg som selskapet stiller opp med, men samtidig ligger det nok i kortene at en rekke flere filmer vil komme tett på.

Selskapet påpeker at de allerede har et omfattende kartotek av 4K-filmer som for eksempel; Fury, Captain Philips, Crouching Tiger, Hidden Dragon, Men in Black, Ghostbusters, The Fifth Element, Bad Boys, The Da Vinci Code, Bram Strokers Dracula, Leon: The Professional, Lawrence of Arabia, The Bridge on the River Kwai, The Guns of Navarone, Taxi Driver og Mr Smith Goes to Washington for å nevne noen.

Samtidig kommer det frem at de nye 4K-Blu-ray-filmene vil være sonefrie, altså trenger du ikke lenger tenke på om spilleren din har rett sone eller ikke når du kjøper film i det nye formatet. 

Et alternativ å vise filmene på kan være en HDR-projektor:
Vi fikk hakeslepp da vi testet denne grommodellen i Berlin »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen