Det finnes hundrevis av apper du kan laste ned til Spotify.
Teknofil
Det finnes hundrevis av apper du kan laste ned til Spotify. (Bilde: Montasje: Spotify/Teknofil.no)

Disse 3 Spotify-appene bør du laste ned

Visste du at du kan få opp sangtekstene mens du hører på musikk?

Spotify er den ukronede kongen blant musikkstrømmetjenestene, og har siden lanseringen i 2008 fått over 40 millioner brukere på verdensbasis.  

Men det holder ikke bare å ha et stort musikkbibliotek for å være en god strømmetjeneste, du trenger også god funksjonalitet. I tillegg til nye funksjoner selskapet selv har lagt til, slik som utvalgte spillelister og promotering av populære brukere, har de også et eget applikasjonsseksjon. 

Spotify-applikasjoner dukket for første gang opp i 2011, men tok aldri helt av. Det er litt synd, for det finnes faktisk flere virkelig gode apper du kan installere, som gjør tjenesten er par hakk nyttigere. 

Her er tre applikasjoner du bør prøve: 

 Soundrop - Lag spillelister med fremmede

Soundrop.
Soundrop.

Det er ikke alltid lett å finne frem nye og spennende artister og sanger på Spotify. Utvalget er rett og slett for stort, og det kan være greit å få en hjelpende hånd av og til. Her kommer Soundrop inn. 

Den lille appen lar deg besøke «rom», dedikerte til ulike musikksjangre. I hvert rom spilles det av spillelister, hvor sangene blir stemt frem av de besøkende. Her kan du enten lene deg tilbake og la andre ivrige musikkfans finne frem nye sanger til deg, eller bidra selv med å legge inn dine favoritter. 

Pitchfork - Les anmeldelser og få musikktips

Pitchfork.
Pitchfork.

Ettersom Spotify er en musikkstrømmetjeneste, er det ikke så rart at stort sett alle appene tar utgangspunkt i å fortelle deg hvilken musikk du bør høre på. Blant dem finner du Pitchforksom spesialiserer seg på de litt mer ukjente bandene - altså de du trolig aldri ville ha funnet på egen hånd.

Applikasjonen består hovedsakelig bare av en uendelig strøm av musikkalbum, med karakterer Pitchfork har gitt dem. Du kan lese hele anmeldelsen, eller lytte til albumet. Ganske enkelt, men veldig nyttig. 

Hvis du vil ha musikkanbefalinger av litt større band, eller kanskje litt nærmere hjemme, kan vi anbefale både Rolling Stone Recommends eller Dagbladet Musikk.

TuneWiki - Les sangteksten mens sangen spilles

TuneWiki.
TuneWiki.

Det er ikke alltid like lett å høre hva vokalisten synger mens du hører på musikk, spesielt ikke hvis du beveger deg inn i metall- og hardcore-territoriet. I stedet for å søke opp sangtekstene via Google, har Spotify et langt bedre alternativ - last ned appen TuneWiki.

Den henter inn sangtekstene til sangen du lytter til, og uthever til og med setningen i teksten mens den blir sunget. Helt genialt, og rett og slett en må-ha-app for alle som bruker Spotify. 

Dette var bare en håndfull apper du kan laste ned til Spotify. Har du andre forslag? Kom gjerne med dem i kommentarfeltet nedenfor! 

Etter du har lastet ned appene bør du lese dette: 
Ti triks for å bli en Spotify-mester »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen