Disse 16 tegnene er alt som skal til for å krasje Chrome
(Bilde: Evan Lorne/Shutterstock.com)

Disse 16 tegnene er alt som skal til for å krasje Chrome

Pussig «feil» gjør at Chrome krasjer bare ved å holde musepekeren over en lenke med tegnene.

Programvare har ofte innebygde feil som gjør at man kan krasje programmene ved å utføre bestemte handlinger. Nå melder blant andre nettstedet VentureBeat at man kan krasje Googles nettleser Chrome bare ved å skrive inn 16 spesifikke tegn i adressefeltet.

De 16 tegnene er http://a/%%30%30. Du trenger ikke engang å skrive tegnene inn i adressefeltet. Chrome krasjer simpelthen ved å holde musepekeren over lenken med tegnene.

Du kan forsøke selv – på eget ansvar – men Tek.no kan bekrefte at det fungerer. Noen ganger er det bare den aktuelle fanen som krasjer, mens andre ganger er det hele nettleseren.

Dette er meldingen man får om man skriver inn de 16 tegnene.
Dette er meldingen man får om man skriver inn de 16 tegnene. Foto: Skjermdump

Ikke definert som sikkerhetsfeil

Feilen ble først oppdaget av en fyr ved navn Andris Atteka, som publiserte den hittil ukjente feilen på sin blogg. Den angår den seneste, stabile versjonen av Chrome, altså versjon 45. Atteka rapporterte feilen til Google, som ga følgende, tekniske svar:

«It seems to be crashing in some very old code. In the Debug build, it’s hitting a DCHECK on an invalid URL in GURL, deep in some History code. Given that it’s hitting a CHECK in the Release build, I don’t think this is actually a security bug, but I’m going to leave it as such.»

Feilen ser altså ut til å ligge i deler av den gamle koden i Chrome. Atteka skal for øvrig ikke ha mottatt noe «dusør» for å ha oppdaget feilen, da den visstnok ikke regnes som som en sikkerhetsfeil som sådan.

Ikke første gang

Feilen skal gjelde både for Windows- og OS X-versjonen av Chrome. VentureBeat forsøkte også å teste den ut på Android-utgaven av nettleseren, men på denne versjonen fungerte det visstnok ikke, av en eller annen grunn.

I mars rapporterte for øvrig VentureBeat om en lignende Chrome-feil i Mac-versjonen som gjorde at man kunnne krasje en fane ved å skrive inn 13 tegn, og i april meldte nettstedet om en feil som gjør at det er mulig å lage lenker som krasjer fanen, som gjaldt alle plattformer.

Begge disse skal ha blitt fikset umiddelbart av Google, og trolig jobbes det med en fiks til den seneste feilen også, men selskapet har ikke kommet med noen offisielle uttalelser ennå. 

Google skal snart avholde sin storlansering: Dette tror vi Google kommer til å lansere i slutten av måneden »

(Via Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen