(Bilde: Gil C/Shutterstock.com)

Disse 10 landene bruker mest penger på Kickstarter

Norske bidrag verdt 25 millioner kroner.

Kickstarter har raskt blitt en av de viktigste kanalene i verden for å skaffe til veie penger for innovative prosjekter – særlig for oppstartsbedrifter. Denne uken rundet Kickstarter 1 milliard dollar i såkalte "pledges", eller penger som loves til prosjekter dersom nok støttespillere melder seg på. I den anledning har de også laget en liste over de ti landene som har støttet Kickstarter-prosjekter med mest penger.

Ikke overraskende topper USA suverent med hele 663 millioner dollar og 3,7 millioner "backers". Deretter følger Storbritannia med 54 millioner dollar og 320 000 "backers", og Canada med 45 millioner dollar og 215 000 "backers".

Sverige er best?

Sverige dukker faktisk opp på 7. plass i oversikten, med bidrag på hele 7.150.000 dollar til Kickstarter. Antall bidragsytere er på over 30 000. Danmark, derimot, har "bare" støttet prosjekter for 3,9 millioner dollar, med 19 000 "backers".

Men hva med Norge? 14.448 nordmenn har brukt pengene sine på å støtte innovative prosjekter via Kickstarter, for totalt 4,1 millioner dollar (25 millioner norske kroner). Det tilsvarer faktisk 1730 kroner per person blant de som har støttet prosjektene. Til sammenligning har svenskene sponset prosjekter med 1350 kroner per pers, og danskene 1230 kroner per pers.

Topp 10.
Topp 10.Foto: Kickstarter

Kickstarter dreier seg veldig ofte om nysatsning innen teknologi, og sånn sett er det kanskje positivt at det norske folk viser minst like mye interesse som svensker og dansker for tjenesten. En av kun fire "backers" som blir presentert av Kickstarter i forbindelse med milepælen er faktisk en nordmann. Espen Arntzen fra Longyerbyen sier at han synes det er spennende å følge prossessen i et nytt prosjekt, og føle at han kan bidra.

Pengene rullet inn til ny bok:
Linda ville lære barna koding

(Kilder: Kickstarter via Mashable)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen