Test

Displex Ripefjerner

Se for deg scenariet. Du kommer hjem fra trening, tar telefonen ut av bukselommen og finner at den er full av riper. Synderen er husnøklene som har ligget i samme lomme som telefonen. Resultatet er en skjerm som er vanskelig å lese av, og en telefon som med ett ser noen år eldre ut.

De fleste har nok opplevd lignende hendelser opp gjennom livet. Eksklusive telefoner til flere tusen kroner som ender opp som oppskrapete plastklumper bare fordi du var litt uheldig med plasseringen en dag. Og enkelte ganger er ripeskaden så omfattende at du må ta en tur innom nærmeste mobilforhandler og se pengene flakse ut vinduet.

Displex = vidundermiddel?
Stadig flere mobilforhandlere har som følge av dette begynt å selge skjermpolering som kan fjerne ripene. Det fins mange forskjellige varianter på markedet, og vi prøvde en av dem; Displex.

Poleringsvæsken, som kan kjøpes hos flere forhandlere, skal fungere veldig enkelt. Du smører væsken på skjermen som er skadet, og smører det utover med en myk klut eller en bit bomull.

For å teste om Displex holder det den lover, testet vi poleringsvæsken på en Sony Ericsson K600i og en Samsung D600, som begge har vært uti felten. Mens eksemplaret av K600i hadde fått noen småriper foran, hadde D600 flere store riper på skjermen. Til slutt, som en finale, tok vi testen på en iPod Video, som har flust i riper og som virkelig kunne trenge en liten makeover.

Før du tar på væsken på, bør du ta på tape rundt skjermen, for at væsken ikke skal komme utenfor skjermen. Deretter tar du væsken på og gnir den utover skjermen, mens du i korte pauser lar den tørke.

Etter å ha tørket av siste rest av den overflødige poleringsvæsken, ble vi veldig skuffet. Vi så ikke noen forskjell overhodet, og det virket ikke som om limen i det hele tatt har satt seg. Vi prøvde ytterligere tre ganger med både D600 og K600i før vi innså at ytterligere forsøke ikke førte frem.

Et siste håp?
Vi hadde egentlig tenkt å spare iPod-en vår som en siste manndomsprøve, men innså raskt at poleringen uansett ikke kunne gjøre noen skade, siden iPod-en er såpass ripete at den rett og slett ikke kan bli verre.

Etter flere omganger med poleringsvæske virket resultatet å være like ikke-eksisterende som på D600 og K600i. Ripene var fortsatt tilstede og syntes tydelig. Den eneste forskjellen vi kunne se, var at iPod-en glinset en tanke mer nå enn før, uten at det nødvendigvis er noe positivt.

Konklusjon

Dommen over Displex burde ikke overraske noen. Til tross for lav pris er ripefjerneren et skikkelig sjarlatan-produkt som overhodet ikke leverer. Selv om konseptet høres gjennomførbart ut, fungerer det overhodet ikke i praksis. Vi ser altså ingen grunner for at noen skulle ønske å svi av en femtilapp på en tube Displex.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen