(Bilde: Shutterstock)

DisplayPort skal bli enda mindre

VESA er i full gang med å utvikle en ny micro-standard.

The Video Electronics Standards Association (VESA) melder at de er i full gang med å definere neste generasjons DisplayPort, og den nye standarden skal bli enda mindre i fysisk størrelse enn dagens mini-utgave.

Grunnen til at de nå legger seg i selen for å utvikle nok en standard, er at det er en økende etterspørsel for bærbare enheter som skal være tynne og portable, samtidig som de skal kunne kobles til forskjellige typer skjermer.

– Tenk deg å dele videoer, presentasjoner og annet visuelt innhold direkte fra et nettbrett eller en smarttelefon på en 4K-skjerm. En elegant videokontakt i mikrostørrelse er avgjørende for at neste generasjons mobile systemer skal kunne samhandle med det stadig voksende utvalget av eksterne skjermalternativer, sier Jim Hunkins i VESA.

Blir mindre og kraftigere 

Oversiktskart fra VESA.
Oversiktskart fra VESA.Foto: VESA

Selv om dagens mini-DisplayPort kun måler 5,4 x 8,3 millimeter, sier VESA at den nye micro-standarden vil bli betydelig mindre – uten at noen eksakte mål på den nye pluggen er spikret. 

Micro-DisplayPort skal klare å overføre datamengder på 21 Gbit/s, noe som gjør den godt egnet til å takle overføringer av 4K-video fra bærbare enheter til en høyoppløst skjerm. Ifølge oversikten fra VESA, ser det ikke ut til at micro-DisplayPort blir å finne på stasjonære maskiner. 

DisplayPort-standarden har nære relasjoner til Thunderbolt-teknologien, som allerede har kommet i versjon 2.0. Apple har tatt i bruk denne teknologien, som du nå finner i nesten alle PC-ene til selskapet, inkludert den nye Mac Pro-modellen.

Setter visse krav

Når VESA nå utformer den nye standarden for DisplayPort er det flere krav som skal oppfylles. Den viktigste av dem er kanskje at den må være kompatibel med eksisterende DisplayPort-enheter. Utviklerne ser også på mulig å overføre signalet over en strekning på 1,5 meter uten noen form for signalforsterker. 

VESA skriver i sin pressemelding at de regner med å ha den nye micro-DisplayPort-standarden på plass innen utgangen av andre kvartal i 2014. 

Er du på jakt etter en ny TV som støtter 4K?
Les vår test av Samsungs nye 4K-TV »

(Kilde: Pressemelding)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen