Disney vil relanserer CD-platen

Etter hvert som MP3 gjør sitt inntog blir CD-en et utdatert medium.

Disney lanserer nå et nytt miljøvennlig CD-format for å forsøke å heve salget.

Les også:
Minnepinne blir bilens MP3-spiller.
Nedlastning stopper ikke CD-kjøp.
Tester av MP3-produkter.

CD View Plus
Det nye formatet kalles CD View Plus og skal kombinere både Internett, musikk og video. Ved kjøp av CD-en skal du i følge Disney få tilgang til eksklusivt materiale på nett.

- CD-en er fortsatt folks primære medium for å spille av musikk, men samtidig ser vi at flere forbrukere tar i bruk Internett for å finne mer stoff og få tilgang til mer musikk, forklarer Abbey Konowitch, leder for Disney sin plateavdeling, i en pressemelding.

De har derfor valgt å skape et slikt fysisk produkt for å gi kunder eksklusiv tilgang til slikt materiale.

Multimedie CD
Det første bandet Disney lanserer på denne måten er The Jonas Brothers, et band mest populært blant tenåringer. I tillegg til musikk vil CD-en inneholde diverse musikkvideoklipp, en gitartime med bandet i form av video og tilgang til 50 sider med stoff på Internett som med bruk av CD-en kan lastes ned og senere printes ut. CD-en vil også inneholde 75 bilder av bandet og link til bandets hjemmeside.

- Vi er glade for å kunne gi bandets fans en ny opplevelse som er skapt spesielt for dem, sier Ken Burt, Disney sin markedsansvarlige.

Miljøvennlig innpakning
I tillegg til å inneholde mer informasjon og interaktivitet ønsker også Disney å bli mer miljøvennlige med den nye CD-en.

CD-ens futteral er nemlig laget av resirkulert materiale.

Intet nytt fra CD-fronten
Det spørs likevel om denne nye satsningen er en revolusjon for CD-en. Phillips lanserte et eget system i 1986 kalt CD-Interactive som nettopp var en CD plate med både musikk, video og artikler. Dette ble aldri noen suksess.

Også andre utgivelser av CD-er inneholder video og "eksklusivt" materiale som du kan finne på nett. Ingenting av dette har så langt revolusjonert musikkens verden.

Folk flest bruker CD-en primært til det den egentlig er ment for, nemlig spille av musikk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen