Disney-ras på Blu-ray

Gode nyheter for alle tegnefilmentusiaster med hjemmekinoanlegg. I tillegg til den allerede annonserte Blu-ray utgivelsen av "Tornerose" (slippes 7.oktober), planlegger nå Disney å lansere fem av sine klassiske filmer på Blu-ray som en del av sin Platinum Collection-serie. Hver av titlene vil komme ut i et begrenset tidsperiode og vil inneholde mengder med ekstramateriale og sjeldne klipp fra produksjonene, det skriver Scifi.com.

Disney første helaftens tegnefilm
Disney første helaftens tegnefilm "Snøhvit og de syv dvergene" er en av filmene som snart kommer på Blu-ray.

Snøhvit i HD

Blant filmene som blir utgitt finner vi "Snøhvit og de syv dvergene" (1937), som var Disneys første helaftens tegnefilm. I tillegg skal "Pinocchio" (1940), "Fantasia" (1940), "Skjønnheten og udyret" (1991) og "Fantasia 2000" (1999) utgis. Til tross for de gode nyhetene er det ikke sikkert at Disney-entusiaster vil bli like fornøyd med slippdatoene på filmene.

Den første utgivelsen "Pinocchio", skal komme på våren til neste år, så kommer "Snøhvit og de syv dvergene" senere på året. De to "Fantasia"-filmene og "Skjønnheten og udyret" vil dessverre ikke bli utgitt før i 2010.

Ny utgivelsen

I forbindelse med utgivelsene vil Disney-filmen "Destino", som var et samarbeid mellom Walt Disney og Salvador Dali, også utgis. Filmen ble påbegynt i 1946 men aldri ferdigstilt. I 2003 ble filmen gjenoppdaget og ferdiggjort av Walt Disneys nevø Roy E. Disney.

For mer om tegnefilm, les vår toppliste over beste tegnefilmer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen