Se Disneys utrolige robot gjenskape menneskelige bevegelser helt feilfritt
Teknofil
(Bilde: Disney/YouTube)

Se Disneys utrolige robot gjenskape menneskelige bevegelser helt feilfritt

Alt skjer i sanntid.

At robotteknologien stadig går fremover har vi mange eksempler på, og nå har en aktør vi ikke hører så mye til også dratt sløret av en severdig kreasjon, nemlig Disney. Selskapets forskningsavdeling har nemlig laget en robot med svært menneskelige egenskaper.

Det er er riktignok ikke snakk om en selvgående innretning denne gangen, men derimot en maskin som styres av bevegelsene til et menneske for å imitere disse på en særdeles overbevisende måte.

Luft og væske

Roboten bruker en kombinasjon av komprimert luft og hydraulisk væske til å bevege lemmene sine, og er i stand til å styre samtlige av leddene uavhengig av hverandre, akkurat som et menneske.

Foto: Disney/YouTube

Som man kan se i demonstrasjonsvideoen kan roboten foreta selv svært presisjonskrevende oppgaver uten problemer, for eksempel tre en sytråd gjennom et nåløye. Roboten kan også håndtere delikate objekter, som for eksempel å løfte et egg og sette det ned igjen, og ta imot ballonger.

Stedfortreder-robot

Maskinen omtales som en «telepresence»-robot, som innebærer at den er tiltenkt en rolle som en stedfortreder. Ifølge Disney er systemet så presist at brukeren kan «innlemmes» helt i robotens arbeidsrom.

Maskinen har også øyne i form av et Kinect-kamera, som brukeren kan se gjennom via et par Oculus Rift-briller. Mulige bruksområder kan være så mangt, men Disney nevner blant annet fjernkirurgi som et alternativ. Det spørs om eller når forbrukere får glede av teknologien.

Demonstrasjonsvideoen kan du se under, og sjekk også ut selve forskningsdokumentet om du er interessert i de tekniske findetaljene.

I mellomtiden lager Google fremdeles spennende roboter: Dette er den nye tobeinte krabaten »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen