"Dislike"-knapp er svindel
Teknofil

"Dislike"-knapp er svindel

Annonsør­innhold
Les hele saken »

At man kan "like" diverse ting og tang på Facebook er en velkjent funksjon på det sosiale nettstedet. Mange har også uttrykt et ønske om en "dislike"-knapp, og nå kan det ved første øyekast se ut til at funksjonen har dukket opp som en slags nedlastbar applikasjon.

Dette er derimot ikke tilfellet. I realiteten er lenker som hevder å "Enable Dislike Button" rent bedrag, og den utspekulerte svindelen har gått som ild i tørt gress og gitt mange Facebook-brukere problemer over helgen som gikk.

Hvis du ser følgende beskjed på veggen din, er det med andre ord en bløff:

Har lurt sikkerheten

Svindelen kan virke ekstra troverdig ettersom knappen hvor det står "Enable Dislike Button" er plassert sammen med offisielle Facebook-funksjoner som "Like" og "Comment." Bakmennene har med andre ord klart å lure sikkerhetsfunksjoner bak Facebook og erstattet standardvalget "Share" med den nye svindelen.

Hvis man trykker på lenken, vil den bli spredt videre til alle dine kontakter på Facebook, samt igangsette en suspekt JavaScript-funksjon på datamaskinen. At det er noe lureri bak er det liten tvil om.

Her er et annet eksempel på hvordan svindelen blir spredt, ved at det blir insistert på at man kopierer en JavaScript-kommando direkte inn i adresselinjen på nettleseren:

Facebook kommer neppe til å lansere en "Dislike"-knapp, så det gjelder å ikke la seg narre av påfunn som dette, uansett hvor innbydende det måtte virke.

(Kilde: Naked Security)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen