Diskriminerer Iphone kvinner?

Apple Iphone har i det store og hele blitt godt mottatt. Kritikere og brukere roser den opp i skyene, men nå har en gruppe kvinner tatt til motmæle, ifølge delaware online. De mener nemlig det er umulig for dem å bruke telefonen.

Problemer med negler
For hele brukergrensesnittet til Iphone legger opp til at brukeren styrer telefonen med fingertuppene. For damer med lange negler er dette forståelig nok et problem, siden den trykksensitive skjermen ikke reagerer på slik berøring.

- Siden studier av brukeradferd og ergonomi viser at menn og kvinner brukere fingre og negler forskjellig, hvorfor fortsetter Apple med slik kvinnenedsettende adferd, sier Erica Watson-Currie, som har fingernegler som er mellom tre og seks millimeter lange.

Veier rundt problemet

Ikke alle kvinner er enige i kritikken mot Apple. Av alle Iphone-mobiler som ble solgt i mars ble en tredjedel kjøpt av kvinner. Kvinner som sliter med dette problemet blir også oppfordret til å bruke tommelen.

- Tommelneglen min treffer ikke skjermen, sier investor i Silicon Valley, Heidi Roizen, som også er en stor fan av lange negler.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen