Test

Dirty

Se større versjon og flere bilder
- Kanskje Xzibit kunne pimpet politibilen vår også?

Cuba Gooding Jr. har siden Oscar-statuetten han fikk i 1997 for rollen som energiske Rod Tidwell i "Jerry Maguire", bygget seg opp en status som Hollywoods hviteste afroamerikaner. Han har gjort tafatte komedier som "Rat Race", "Snow Dogs" og "Boat Trip", og har vist alt annet enn den kvaliteten han gjorde i den vanvittige Tidwell-rollen. I "Break" prøver Gooding Jr. å bevise at han også kan spille tøff gangster. Han gir ansikt til den rasistiske, grådige, svarte politimannen Salim Adel.

Ved hans side finner vi partneren, Arnando Sancho, spilt av Clifton Collins Jr. Begge like umoralske og begge like farget av sin gjengbakgrunn. Sammen utgjør de et korrupt par i en av Los Angeles-politiets underavdelinger. Det er selvsagt full åpenhet om de hverdagslige ulumskhetene som blir begått, da hele avdelingen, inkludert sjefen selv, er like korrupte. Får de ikke det de vil ha, tar de det. Vold er et språk folk forstår, vet du.

Ulv i fåreklær

Som uniformerte politimenn får Adel og Sancho muligheter som få andre. Og ikke nok med de lovgitte rettighetene som de er tilegnet, de tøyer også strikken ytterligere og boltrer seg på andres bekostning. Det hele tar en drastisk vending når et vitne de ikke tok med i beregningen tar dem på fersken mitt i riggingen av et mord. Før vi vet ordet av det ligger vitnets hjernemasse fordelt utover flere kvadratmeter asfalt. Mens det fortsatt røyker av pistolløpet, kommer blåtrøyene tutende og dermed må Adel og Sancho forklare seg for blant andre "Internal Affairs".

Politiets fremmedlegion

Bevæpnede, skruppelløse og grådige tråler de gatene i Los Angeles som en slags ond delta-avdeling i det mest korrupte avsnittet i et av vestkystens største politidistrikt. LAPD er tydeligvis en skitten avdeling; i 2001 portretterte Denzel Washington en skinnhellig bad boy med skilt i LAPD, i Anthony Fuquas "Training Day", og det virker i høy grad som om Cuba Gooding Jr.s karakter er basert på ham. På sett og vis er dette en dårlig remake av "Training Day", bare enda mer på kanten. "Dirty" er en orgie av b-skuespillere som prøver å overleve i Hollywood, samt artister som vil bruke sin allerede annerkjente status til å konvertere til lerettet.

Dirty

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen