DirectX i fare

DirectX

Microsoft og en rekke sikkerhetsbedrifter oppfordrer nå brukere til å laste ned oppdateringen DirectX 9.0b, det vil si de som ikke har allerede gjort dette. Sikkerhetshullet i DirectX kan misbrukes på flere måter enn tidligere antatt, blant annet med datavirus.

DirectX er en teknologi som gjør at Windows kan utnytte funksjoner i et grafikkort. DirectX er en samling av multimedia-API for Windows. API fungerer som en slags forbindelse mellom maskinvaren og programvaren. API i DirectX gjør at multimediaapplikasjoner får tilgang til muligheter i et avansert grafikkort. For mer informasjon om DirectX, se Microsoft.com.

Feilen i DirectX kan føre til "buffer overrun". Dette kan misbrukes ved å sette en spesiell MIDI-fil ut på en webside eller sende en slik fil via e-post. Hvis du mottar en slik fil og kjører den, eller klikker på filen i en webside, vil sikkerhetshullet kunne misbrukes, og uvedkommende kan får kontroll over din PC.

Et datavirus kan programmeres til å misbruke dette sikkerhetshullet. Det er ikke kjent om noen slike datavirus finnes per i dag, men muligheten er absolutt til stede, og det kan være tidsspørsmål før noen lager et slikt virus.

Russ Cooper fra sikkerhetsbedriften TruSecure, mener denne sårbarheten er ganske utbredt, fordi det er antatt at ganske få brukere som har installert DirectX-oppdateringen.

Dette sikkerhetshullet gjelder alle versjoner av DirectX og alle Windows-versjoner.

Last ned DirectX 9.0b. Hvis du bruker norsk utgave av Windows, kan du laste ned den engelske versjonen av DirectX 9.0b.

(Kilde: ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen