DirectX 9.0-kort blir billigere

Rykter sier at ATI ser det som meget aktuelt å sette ned prisene ytterligere på Radeon 9600 SE og Radeon 9800 SE. Fra Nvidia planlegger man å introdusere GeForce FX 5700 LE, som skal tilby meget god ytelse for pengene. Kortet vil baseres på NV36 og ha klokkefrekvens rundt 400 MHz - dette ifølge Xbit Labs.

Foreløpig er det nok Nvidias FX 5200 serie som er vinner av budsjettmarkedet for DirectX 9.0. Dette støttes blant annet av en undersøkelse utført av Mercury Research.

Selv om Nvidia foreløpig leder an i budsjettmarkedet med GeForce FX 5200, har ikke dette kortet allverden ytelse i 3D sammenlignet med de bedre og dyrere modellene. ATI Radeon 9800 SE befinner seg forsatt i det dyrere segmentet når det gjelder pris - dvs. i underkant av 2000 kroner. Ifølge Digitimes skal ATI ha kuttet prisen på Radeon 9600 for kort tid siden og koster rundt 1000 kroner i norske nettbutikker.

I løpet av kort tid vil grafikkmarkedet gjennomgå en enorm forandring. PCI Express representerer noe grunnleggende nytt med tanke på integrering mot resten av systemet og er ment å erstatte AGP-sporet i løpet av dette året. Det ser ut som om både Nvidia og ATI kommer til å tilgjengliggjøre flere av sine kort på begge standarder til å begynne med. Intel introduserer sine første brikkesett og hovedkort som støtter PCI Express i april, og det er dermed grønt lys for å lansere grafikkort med dette grensesnittet.

Med introduksjonen av NV40 og R420 vil trolig prisene på flere kort bli satt ned og vi kan forvente flere produkter i budsjettklassen med støtte for DirectX 9.0 i løpet av våren.

 

(Kilder: ATI, Nvidia, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen