Lover null bindingstid til småbedrifter
(Bilde: V. Haugen/montasje)

Lover null bindingstid til småbedrifter

Det nye mobilselskapet Dipper lover ferdigforhandlede priser og like vilkår for alle.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Bedriftsabonnement uten bindingstid, det er forretningsmodellen. På et arkitektkontor under oppussing på Bislet, presenterte daglig leder Cecilie M. Vanem sine forhåpninger og visjoner for det ferske mobilselskapet Dipper.

Hvorfor kontoret til en arkitekt? Jo, for det var et eksempel på kundene Dipper ønsker å tiltrekke seg. Der møtte pressen også entreprenørene fra Øyli Bygg som hadde vært Dipper-kunder i et knapt døgn. Og pressefotografen som også hadde blitt vervet til det nye mobilselskapet.

– Vi lanserer med like lave priser til alle, Telenors suverene dekning og ingen binding. Vi skal leve av tillit, og ikke tvang, og skal få med oss de som i dag sitter hos – jeg kaller det "bindingstrollet", sa Vanem under lanseringen.

Heleid av Telenor

Daglig leder Cecilie M. Vanem i Dipper tror fjerning av bindingstid er nøkkelen til suksess i bedriftsmarkedet.
Daglig leder Cecilie M. Vanem i Dipper tror fjerning av bindingstid er nøkkelen til suksess i bedriftsmarkedet.Foto: Dipper

Hvem er så dette "bindingstrollet"? Ifølge Vanem er det absolutt ikke snakk om Telenor, men snarere hele bransjen; Alle bedriftsoperatørene som opererer med bindingstid burde føle seg truffet av dette klengenavnet.

– Vi tror kundene trenger en operatør som kun har fokus på de små selskapene i Norge. Det er en jungel med mange aktører, det er vanskelig å holde oversikten, det er ulike pris- og rabattmodeller, det er bindinger og ofte ender man opp med noe man ikke er helt sikker på hva man har gått med på, sier Vanem.

Et kvarter ut i pressekonferansen kommer det frem at Dipper AS faktisk eies 100 prosent av Telenor. Vanem understreker riktignok at de har frie tøyler til å gjøre som de vil uten særlig innblanding fra morselskapet. Litt på sammme måte som Talkmore, bare i bedriftsmarkedet. Dipper har blant annet opprettet sin egen kundeservice-avdeling.

Likevel virker det som om Telenor vil spille en avgjørende rolle for hvordan det vil gå me Dipper. For eksempe, på spørsmål om de er i stand til å levere innendørsdekning via femtoceller, svarer Dippers representanter at de kun kan levere det Telenor leverer – eller kort oppsummert: "Vi har ikke femtoceller fra lansering. Det avhenger av hva Telenor tilbyr".

– Hvis noen ikke trives...

Dipper-sjefen hamrer inn budskapet om at deres kunder skal få slippe bindingstid og dyre bruddgebyr. Riktignok har du dette valget hos for eksempel Network Norway, som egentlig har omtrent den samme visjonen som det Vanem legger frem under lanseringen. Prisene til Dipper er imidlertid gode nok til at selskaper som nettopp Network Norway også bør se over sine prisplaner. Her er de tre pakkene Dipper tilbyr ved lansering (eks.mva):

    • 300 minutter, 500 SMS/MMS* og 500 MB data til kr. 149 kr./mnd.
    • 1800 minutter taletid, 1000 SMS/MMS* og 1000 MB data til 299 kr./mnd.
    • Fri taletid, fri SMS/MMS og 3000 MB data til 449 kr./mnd.

*totalt 1000 SMS og MMS, ikke 1000 av hver.

Vi spør om de tilbyr datapakker for de som trenger mer enn 3 GB datatrafikk, noe Vanum hevder at de vil gjøre. På nettsidene til Dipper står det imidlertid at du må betale 99 øre per megabyte for overforbruk. Ekstra data er bare mulig å bestille til et rent Mobilt bredbåndsabonnement, slik det fremkommer på nettsidene. På et i utgangspunktet dyrere abonnement fra Network Norway får du til sammenligning inkludert 10 GB megabyte i måneden, så for de som bruker veldig mye datatrafikk vil ikke nødvendigvis Dipper være det billigste alternativet.

– Å velge bort bindingstid og bruddgebyrer sikrer at vi alltid må jobbe hardt for å levere de beste løsningene, og at vi hele tiden må tenke nytt for å gi våre kunder reelle verdier fordi de velger å være Dipper-kunder. Vi vil at kundene skal ønske å være hos oss, og hvis noen ikke trives skal de selvsagt få gå andre steder – akkurat når de vil, sier Dipper-sjef Vanem.

Les også: – Ingen er billigst i mobilbransjen

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen