Guide

Dingsene til bilferien

Har du tenkt deg på bilferie i sommer? Da finnes det en del produkter som kan gjøre turen enklere for den dingseglade. Her er en liste over utstyr du bør ha med deg.

Håndfri
Du bør ha fått med deg at det ikke er lov til å fikle med mobiltelefonen din når du kjører bil. Om du skal snakke i telefonen, trenger du en håndfri.

Hvis du ikke har lyst til å blakke deg fullstendig, finner du en oversikt over håndfriløsninger med ledning i prisguiden.

Men om du ønsker deg en hakket med sofistikert løsning, trenger du noe som går på blåtann. Du kan selvsagt gå for vanlige blåtannhodesett, som sørger for at du slipper ledningskaos. Men et skikkelig fastmontert håndfrisett lar deg ta tankene vekk fra lading av hodesett, og er sikrere med tanke på at du slipper å ta øynene vekk fra veien når telefonen ringer.

Det positive med å bruke et bilmonteringssett med blåtann, er at du slipper å tenke på hva slags mobiltelefon settet passer til. Stort sett passer bilmonteringssettene med alle mobiltelefoner som har blåtann.

I prisguiden finner du oversikt over håndfriløsninger fra Sony Ericsson, Nokia, Siemens, Samsung og Motorola. I tillegg kan det være verdt å ta en titt på enkle håndfriløsninger som for eksempel Supertooth 2, som vi testet tidligere i år.

Mobilholder
Selv om de fleste har fått med seg at det ikke er lov til å holde telefonen inn til øret mens man kjører bil, er det mange som ikke har fått med seg at det ikke holder med bare håndfri om man skal kjøre lovlig.

Mobiltelefonen skal nemlig også være montert i en bilholder eller lignende. Prisguiden har en liste over bilholdere til de fleste telefoner, og du kan få alt fra originalt utstyr, til universale holdere som kan brukes med de fleste telefoner.

Husk at du også må ha en monteringsbrakett du kan feste mobilholderen din til. Disse finnes i like mange varianter som det finnes biltyper. Om du er usikker på hva du skal ha, kan du ta kontakt med en bilforhandler som selger ditt bilmerke. Mobilbutikker kan også være behjelplig med dette.

Strøm
Nå som mobiltelefonen er fastmontert, trenger du strøm. Den vanligste løsningen er å gå til innkjøp av en vanlig billader til telefonen din. Men med en gang denne er plugget i, har du ikke strøm til alle de andre dingsene du har med deg på tur.

Redningen er en omformer som gir deg et vanlig stikkontaktuttak i bilen. En omformer som gir deg 230 volt i bilen koster ikke mer enn drøyt 300 kroner, og kan spare deg for store utgifter til ekstra billadere.

Om du har en slik omformer, trenger du nemlig bare å ta med deg den vanlig mobilladeren, og bruke den som vanlig. Du kan også ta med den samme gamle mp3-laderen, og du kan bruke den samme strømforsyningen til den bærbare PC-en din. Bare dette kan spare deg for mange hundrelapper.

Det eneste du strengt tatt trenger å investere penger i i tillegg, er en strømforgrener. Har du en slik hjemme, er også denne investeringen en saga blott.

I prisguiden finner du omformere fra 295 kroner, til en dyrere variant til nærmere 500 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen