Dingsene du tar med på stranda

Sommer og strandliv fungerer bra for noen, men andre som jeg kjeder seg. Her er det du trenger til stranden hvis du skulle kjede deg.

Pentax W60
Det er mange som har laget kamera som tåler en støyt og en vannsprut de siste årene, men Pentax sin W60-modell tåler flere timer under vann, helt ned til fire meter.
W60 kommer i tre forskjellige farger, men for de fleste er det kameraets robuste natur som nok vil appellere mest. Det oppfører seg som et helt vanlig kompaktkamera, men i følge Pentax tåler det to timer under vann, inntil dybde på fire mete. Med 10 megapiksler, i et kompakt format og samtidig ordentlig vanntett vil Pentax Optio W60 være det perfekte feriekameraet for veldig mange. Med fem ganger optisk zoom kan du også få de minste detaljer skarpt, uten å måtte ty til digital zoom.


Icebar V2
Det er ingenting som er kjipere enn å slippe opp for musikk, og vann og teknologi er logisk sett dårlige venner. Med Icebar sine nye høyttalere har du imidlertid muligheten til å nyte dine favorittlåter, mens du ligger og plasker. De er selvsagt vanntette, men de flyter også, så hvis uhellet skulle være ute, og du svømte feil, så finner du de alltid igjen.


Otterbox
Otterboc er et litt kjedelig firma. De lager ikke noe sexy, ikke noe høyteknologisk, men utrolig praktiske løsninger. Otterbox har spesialisert seg innen vannsikiring av alt du kan tenke deg, og finnes det et elektronisk produkt, har de en vanntett beholder for det. Dyrt, men et utvalg som kan ta pusten fra deg, og du skal være meget sær hvis du ikke finner noe riktig her.


Toughbook
Pc , vann og sand er en dårlig kombinasjon. Panasonic har funnet løsningen med sin Toughbook. Den kommer i flere varianter, alt fra litt tøff, til Arktisk-ekspedisjon-tøff, og du kan selv konfigurere ytelse. Maskinene tåler både vann og sand, men vær forberedt på en prislapp.


Nokia 5500 Sport
Nokias røffeste mobil er ikke vanntett. Ikke ta den med deg i badet, men den er robust, og tåler mer enn de fleste telefoner. Jeg har selv lekt med den i flere uker, og slapp den ut fra fjerde etasje, og mobilen var like frisk. Du får ikke 3G, ingen fancy funksjoner, men det er en telefon som virkelig tåler en sommernatt.


Sanyo Xacti E1
Ok, Xacti er kanskje ikke så eksakt som navnet tilsier, men det er et knakende godt filmkamera hvis man har i bakhodet at det er vanntett. Xacti E1 tar opp standard MPEG-4-video til SD eller SDHC-minnekort. Du kan ikke ta med deg dette på dykketur, men det holder på et par meter, i et par timer. Vi har testet, og det leverer varene.


Skummel tur?
Det er ikke alle som ferierer i rolige omgivelser i den norske bakhagen, og for de som er mer eventyrlystne har vi funnet den perfekte gadget, som også kan redde liv. Med en liten dippedutt kan du rense vann via UV-stråler, og dermed slippe all slags grums hvis du er i deler av verden hvor vannkvaliteten er laber,

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen