Dingsene vi hadde brukt skattepengene på

Dingsene vi hadde brukt skattepengene på


Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er sol, det er sommer og BankID har problemer fordi vi i snitt får 11 000 blanke skattekroner tilbake. Dermed byr dagen på en gylden mulighet til å skaffe seg det du har ønsket deg, men som du ikke hadde råd til i går.

Enten du trenger ny mobil, ny dataskjerm eller annet krimskrams er det en mengde av ulike tilbud og produkter å velge blant.

Vi har trålet både våre egne ønskelister og pristjenestenes tilbudslister. Her er noen av de beste tilbudene og noen av de beste produktene du kan brenne av skattepengene på.

Den beste lyden

Jabra Elite 85h

Heftig støydemping

Jabra Elite 85h

Det er sjelden at helt nye hodetelefoner havner på tilbud, og vi må gni oss litt i øynene når vi ser Jabras nye Elite 85h-hodetelefoner til 2250 kroner. Men butikken har dem i to farger og på lager, og begge varene har samme pris - som er rundt 800 kroner ned fra normalprisen.

Selv til normalprisen på 3000 kroner er dette et fantastisk bra sett hodetelefoner som enkelt ypper med storheter som Sony og Bose på både lydkvalitet og støydemping.

Håndfriløsninger er danske Jabras spesialitet, så 85h er i sin egen klasse når du skal svare telefonen med øreklokker på hodet.

Se testen av Jabra Elite 85h her »

Apple AirPods 2 with Charging Case

Apple AirPods

Apple AirPods 2 with Charging Case

Alle synes kanskje ikke Apples nye trådløse øreplugger ser like «smarte» ut, og de passer heller ikke perfekt i alles øreganger, men der de gjør nettopp det er disse perfekte til både bilkjøring, pendling og gåturer.

Proppene skilter med en brukervennlighet og allsidighet ingen andre kan matche, og lydkvaliteten er overraskende god. AirPodsene kobles automatisk til Apple-dingsene dine så snart du har puttet dem i øret, og tar du dem ut pauser musikken.

Ettersom proppene ikke har silikonputer hører du godt hva som skjer rundt deg om du spiller lavt - det kan ofte være en fordel. Lyden er stort sett velbalansert, men har en liten boost i bunnen av registeret som for mange vil være et pluss. Musikken er fyldig, behagelig og ganske engasjerende å høre på.

Taleassistenten Siri er innebygget, og mens AirPods kan spille i fem timer i strekk gir det lille etuiet fire nye oppladinger mens du er på farten. Trådløs lading er også på plass.

Les testen av Apple AirPods her »

Sonos One (Gen 2)

En av de beste høyttalerne

Sonos One (Gen 2)

Multiromshøyttalere er en kategori som er i sterk vekst i disse dager, og spesielt når de kombineres med en eller annen form for stemmeassistent.

Sonos har vært i dette gamet lenge, og deres minste høyttaler er fortsatt ett av våre favorittprodukter. Sonos tilbyr riktignok fortsatt bare Amazon Alexa av taleassistentene, og den er egentlig ikke tilgjengelig i Norge, men Google Assistant er i det minste lansert til One i USA og på vei hit.

Sonos One er ellers en plasseringsvennlig og elegant høyttaler som låter veldig godt for størrelsen. Vi liker også Sonos' TruePlay-funksjon veldig godt. Ved hjelp av en iPhone og Sonos-appen kan du nemlig tilpasse lyden til rommet høyttaleren er plassert i, som er spesielt praktisk om du for eksempel har den på et trangt bad med fæl akustikk.

For tiden er også Sonos-produktene på tilbud i nærmest alle butikker, og det gjør at du kan få en One til 1699 kroner. Hvis du ikke ser for deg at stemmestyring er noe du kommer til å benytte deg av, kan du også velge Sonos Play:1 til 1299 kroner. Om du ikke vil vente på samarbeidet med Ikea, da.

Les mer om nye Sonos One (2019) »

Til spillkvelden

MSI GeForce RTX 2070 Ventus HDMI 3xDP 8GB

Beste grafikkort for 1440p-skjermer

MSI GeForce RTX 2070 Ventus HDMI 3xDP 8GB

Spillskjermer med høyere oppløsning, som 2560 x 1440 piksler, og inntil 120 eller 144 bilder i sekundet har begynt å bli standard for mange spillere. For å virkelig utnytte de høyoppløste spillskjermene i nye og krevende spill må du imidlertid ha et grafikkort som står i stil.

Som Nvidias RTX 2070. Ved oppløsninger på 1440p skilter dette kortet med 90 FPS i snitt.

RTX 2070 støtter for øvrig både strålesporing og DLSS, som vi vil se brukes i flere titler fremover. Om du har et grafikkort fra tidligere generasjoner kan det være greit å vite at RTX 2070 er henholdsvis 96 og 42 prosent raskere enn GTX 980 og GTX 1070.

Les testene av RTX 2070 her »

Acer Predator XB271HU

Rask og høyoppløst spillskjerm

Acer Predator XB271HU

Her får du en fullblods 27-tommer som kan gi deg 165 bilder i sekundet samtidig som den støtter G-Sync, Nvidias synkroniseringsteknologi som gir deg feilfri grafikk når du spiller.

Panelet er dessuten IPS-basert og har dermed svært god fargegjengivelse sammen med vid innsynsvinkel.

Skjermen har bare vært så rimelig som den er nå ved én tidligere anledning, og selv om den snart bikker to år på markedet er det strengt tatt bare HDR vi savner fra denne ringreven.

Les hele testen vår av Acer Predator XB271HU her »

Mobil og tilbehør

Samsung Galaxy S10

Samsungs beste mobil

Samsung Galaxy S10

Galaxy S10 er fortsatt ganske ny, og dyr. Men på bare fire måneder har prisen falt fra 9500 kroner til såvidt over 7000. Det er mye Samsung for pengene.

Da får du en av de beste mobilskjermene på markedet, du får flott design og trådløs lading av telefonen, eller opplading av andre telefoenr og tilbehør fra telefonen. Du får et kamera som er supert under de aller fleste forhold, og du får OneUI-menyene som er Samsungs beste mobilmenyer noensinne. De er laget for at du skal slippe å strekke tommelen ut av ledd, og samler det meste av det viktigste langt ned på skjermen.

Mange gjør også morsomme ting med bakgrunnsbilder som passer til frontkameraet som rett og slett er et lite hull i skjermen.

I det store og det hele et meget godt mobilvalg til en ekstra gunstig pris.

Les testen av Samsung Galaxy S10 »

SanDisk Ultra microSDXC Class 10 UHS-I U1 A1 256GB

Masse lagringsplass

SanDisk Ultra microSDXC Class 10 UHS-I U1 A1 256GB

Er ny mobil i dyreste laget, mens den gamle knirker under vekten av dokumentasjonen fra de siste to feriene og åtte-ti festene? Da kan du kanskje berge deg i land med noe så enkelt som et minnekort. Og 256 gigabyte gir deg lagringsplass nok til minst fem sommerbasert utflukter til.

Dette kortet fra Sandisk koster ofte rundt 700-800 kroner i fysiske butikker, mens du kan få det vesentlig billigere om du handler på nett. Det er raskt nok til å tåle de fleste oppgaver en mobil setter det til. Bare pass på at din telefon har minnekortplass før du bestiller.

Nomad Base Station Hub Edition

Trådløs multilader

Nomad Base Station Hub Edition

De aller fleste nye mobiler i dag har støtte for trådløs lading, og gradvis har også andre dingser begynt å støtte teknologien. Enten det er ladeetuier til trådløse øreplugger, eller smartklokker og nødladere.

Så hvilken ladeplate er best? I vår samletest tok vi en titt på ladeplater som har plass til flere enn én enhet, gjerne tre, og der var det den lekre Nomad Base Station som kom seirende ut.

Det var den mest kompakte av alle ladeplatene vi testet, men du kan trådløst lade flere ting på den samtidig. I tillegg har den både USB-A og USB-C-utgang på baksiden, for å lade annet utstyr – som Macbooken din. De forskjellige lademulighetene, relativt rask trådløs lading og det pene designet gjorde at vi kåret Nomads ladeplate til best i test.

Les samletesten av trådløse ladeplater »

Få unnagjort de kjedelige oppgavene

Bosch BCS 1TOP

Hendig støvsuger

Bosch BCS 1TOP

Det har tatt lang tid for sommeren å komme skikkelig i gang i år, så kanskje er det innafor å foreslå litt forsinket vårrengjøring. Uansett hva unnskyldningen din er så kan det være hendig med en trådløs støvsuger i hjemmet. Kombinerer du det med en robotstøvsuger er du virkelig klar for en ny og renere hverdag.

I vår samletest av trådløse, håndholdte støvsugere var det nykommeren Bosch som kom seirende ut – foran kjente støvsugernavn som Dyson og Electrolux.

En av de største fordelene er at støvsugeren kommer levert med to batterier du kan bytte mellom på kort tid, slik at du egentlig aldri trenger å være redd for å gå tom for batteri. Den var også både stillegående og enkel i bruk, i tillegg til å generelt gjøre en god jobb.

Har du dyr hjemme og sliter med mye pels og hår, burde du nok derimot gå for Dyson V10 i stedet, som er best på akkurat dette.

Les samletesten av håndholdte støvsugere her »

Xiaomi Mi Robot Vacuum 2

La en robot gjøre rent

Xiaomi Mi Robot Vacuum 2

Lei av å gjøre støvsugingen selv? Vi har for lengst byttet ut den tradisjonelle støvsugeren hjemme, og nå er det robotstøvsugeren som tar seg av det meste av jobben.

Det er utrolig mange varianter å velge mellom, men hvis du skal ha modellen som finner balansen mellom både ytelse og pris, er det Xiaomi RoboRock S5 som er vår anbefaling. Til bare drøyt 4000 kroner klarer den å gjøre jobben til langt dyrere konkurrerende toppmodeller, og har en avansert app du kan styre den med. Sett den opp til å støvsuge mens du er ute av huset, så kommer du alltid hjem til en støvfritt hjem.

OBS: Det har kommet en oppfølger kalt RoboRock S6, men den har vi ikke fått testet ennå.

Les testen av RoboRock s50 her »

Bedre WiFi

TP-Link Deco M4 Whole-Home Mesh WiFi System (3-pack)

Vegg-til-vegg-WiFi

TP-Link Deco M4 Whole-Home Mesh WiFi System (3-pack)

TP-Links M4-sett koster under 2000 kroner. For den prisen får du tre WiFi-bokser som du kan bruke til å dekke kåken med langt bedre WiFi enn du får fra den ene du har i dag.

I testen slo vi fast at det meste av overflødig fiksfakseri er strippet vekk, mens meget solid wifi-dekning over store områder står igjen. Det til godt under halve prisen av hva mesh-nettverk kostet i starten. Oppsettet fikk skryt for å være enkelt i bruk, boksene er noenlunde pene og se på og TP-Links app var dessuten enkel og brukervennlig å forholde seg til.

Les hele testen av Tlink Deco M4 »

Ubiquiti AmpliFi HD + 2 Mesh Points

Enda heftigere WiFi

Ubiquiti AmpliFi HD + 2 Mesh Points

Deco M4 er vel og bra, men det er ikke det aller raskeste mesh-settet vi har testet. Der er det Ubiquitis AmpliFi HD som så langt har gjort det best.

I tillegg til enda bedre hastighet får du en mer påkostet basestasjon med flere kablede tilkoblinger på ett sted. I pakken er det også to ganske kompakte mesh-utvidere som du kobler rett i stikkontaktene rundt i huset ditt. De mindre mesh-utviderne har imidlertid ikke sine egne kablede tilkoblinger, slik hver del i Deco-settet har.

Det er par år siden vi først begynte å teste mesh-nettverk - og det er fortsatt langt mellom produktene som overgår dette fabelaktige settet fra Ubiquiti.

Les testen av Ubiquiti AmpliFi HD »

Kom deg frem i en fei

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen