I denne samlingen sommerdingser finner du tre ting vi synes er ganske så ålreite, og en ting vi klarer oss godt uten. Grillbot har den tvilsomme æren av å være styr unna-produktet i denne sommerlige listen.
I denne samlingen sommerdingser finner du tre ting vi synes er ganske så ålreite, og en ting vi klarer oss godt uten. Grillbot har den tvilsomme æren av å være styr unna-produktet i denne sommerlige listen. (Foto: Ole Henrik Johansen, Tek.no)

Dingsene du trenger til sommeren

Men én av dem kan du trygt styre unna.

Mange ønsker late dager når sommeren er her, og hvert år kommer det mange kjekke sommerdingser på markedet. Enten det er grillfesten som skal forbedres eller fisketuren som skal gjøres myggfri finnes det som regel en dings som kan ta seg av jobben.

Vi i Tek.no har testet fire svært ulike sommerdingser, med priser fra 300 til 8000 kroner. Felles for dem er at de skal løse problemer vi alle har støtt på i sommervarmen. Hvem ønsker vel å avslutte grillkvelden med å finne frem stålbørsten og vaskeslangen? Kanskje kan en robot være til hjelp?

Dingsene lover mye, og koster til dels deretter, men er de topp eller flopp?

Thermacell myggjager

Thermacell MR150

Thermacell MR150
 

Uansett om du bare sitter på terrassen, eller er på fisketur innover i marka, er det én ting du ikke blir kvitt sånn uten videre; myggen. Det er nærmest fascinerende hvor ekstremt irriterende og plagsom det lille innpåslitne insektet klarer å være. Heldigvis trenger ikke gode råd være dyre - i hvert fall ikke så veldig dyre.

Thermacells Myggjager koster bare noen hundrelapper, men den imponerer oss likevel. Den bruker en gasspatron som varer i 12 timers bruk fra den er ny. Så lenge du tar deg råd til de litt dyre gasspatronene kan du antakeligvis, som oss, nyte en fisketur uplaget av de innpåslitne krekene, mens du fornøyd skuer utover dine turkamerater som vifter frenetisk etter summeskvadronene rundt seg.

Hele testen av Thermacell Myggjager finner du her »

Terningkast 1 til Grillboten

Grillbot Grill Cleaning Robot

Grillbot Grill Cleaning Robot
 

Det er en kjip jobb å rengjøre grillen. Men det er slett ikke sikkert en robot gjør det bedre. Det er ikke alltid vi tar med slakt i slike oversikter som dette, men her er det på sin plass, for Grillbot er en sommerting det faktisk er greit å styre unna. Den gjør ikke skikkelig rent og den tåler ikke varme, slik at du må vente til grillen er kald - og skitten sitter ekstra godt fast - før du kan slippe den løs.

Hvis du har en grill med lav terskel rundt risten må du huske på å legge lokket over før Grillbot slippes løs. Hvis du ikke gjør det risikerer du at roboten som virrer målløst rundt oppå risten klatrer over kanten og går i bakken. Og det er kanskje like greit, når dens ene, enkle formål er å rengjøre en grill, noe den i vår test ikke fikk til etter å ha surret rundt på stålbørstehjulene sine i en halvtime.

Vanlig rengjøring med børste er vesentlig bedre enn dette.

Vil du vite mer om Grillbot finner du hele testen her »

Hvem vil vel ikke ha sitt eget mikroklima?

Evapolar evaLIGHT EV-1000

Evapolar evaLIGHT EV-1000
 

Det er sommer, sol og verden blir stadig varmere. Så da vi fikk tilbud om å teste Evapolar EV-1000 eller «evaLIGHT» som de også kaller dingsen sin, var det med en solid dose sunn skepsis. Den lille boksen måler 17 centimeter i alle retninger og er fylt med vann. I tillegg har den en vifte som trekker luft gjennom seg og et spesielt materiale som vannet trekker inn i. Der fordamper det, og når luften blåses gjennom kjøles den ned.

Evapolar EV1000 lager en liten kjølig luftstrøm akkurat der du sitter, og er ikke laget for å styre temperaturen i rommet. Det største problemet med denne løsningen er at den lille viften som er bygget inn kan bråke ganske mye på full pinne. Støy, pris og effekt gjør at vi ikke er helt fornøyd med dette produktet, men i en del sammenhenger kan det være en smart dings å ha på skrivebordet.

Spesielt om klimaanlegget på kontoret har tatt ferie sammen med vaktmesteren.

Les hele testen av Evapolar EV-1000 her »

Her er en appstyrt grill, perfekt for balkongen midt i byen

Weber Pulse 2000

Weber Pulse 2000
 

Ikke alle har mulighet til å bruke en gass- eller kullgrill der de bor. Vil du likevel grille, kan en elektrisk grill være løsningen, for eksempel Webers nye griller i Pulse-serien. Det er snakk om relativt robuste og store griller, og Pulse 2000 som vi har testet har en pris på rundt 8000 kroner. Hvis du klarer å svelge den høye prisen kan det neste du svelger være perfekt stekt kjøtt der du har styrt prosessen via iGrill-appen.

Grill og steketermometer er nemlig appstyrt i denne serien og du kobler telefonen til med Bluetooth. Vi grillet entrecôte, mørbrad og kylling da vi testet grillen, og resultatene ble upåklagelige. Det vi imidlertid klager litt på er at kablene til utstyret kan være knotete å ha med å gjøre, og at temperatursensorene har en gjennomtrengende piping som kan være irriterende. Men med sol, sommer og god mat stiger gjerne toleransen for irritasjonsmomenter et par hakk.

Vi har i hvert fall ingen betenkeligheter med å anbefale Pulse 2000.

Få vann i munnen av Weber Pulse 2000-testen her »

Prisjakt.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen