Dingsen du ikke visste at du ikke trengte: En prompemåler
Teknofil
(Bilde: Montasje: CH4/Teknofil.no)

Dingsen du ikke visste at du ikke trengte: En prompemåler

Det blir stadig vanligere å måle alt vi gjør. Søvnapper kan måle hvordan du sover, mobilen teller hvor mange skritt du går i løpet av en dag, mens armbåndet ditt holder følge med pulsen din. Det burde være nok for de fleste, men ikke produktdesigneren Rodrigo Narciso.

Ved hjelp av en Kickstarter-kampanje håper Narciso å lansere en – hold deg fast – prompemåler. Navnet på produktet er CH4, det kjemiske formelen for metangass. Vittig. 

Fører statistikk

Produktet er omtrent på størrelse med en fyrstikkeske, og er ment å festes på beltet eller buksa di. En innebygd sensor skal den kunne telle hvor ofte du promper ved å måle metangassen i lufta. Dataen blir sendt over til telefonen din, hvor du kan følge med på grafer og statistikk på en medfølgende app. Appen skal kunne fortelle deg hva slags mat som fører til at du promper, slik at du kan unngå det i framtiden. 

De har også laget en forklarende video: 

Foreløpig er det bare åtte personer som har spyttet inn 900 kroner hver i prosjektet – nok til å få en prompemåler så fort produktet er ferdig. Innsamlingen slutter om 12 dager, og Narciso mangler fortsatt  1,3 millioner kroner før prosjektet er ferdig finansiert. 

I tilfelle du er veldig opptatt av hvor mye gass kroppen din slipper ut i løpet av dagen, kan du besøke Kickstarter-siden til CH4.

 Det kan hende Apple ikke engang vil la appen lanseres: 
Apple: - Vi trenger ikke flere prompe-apper!

 (Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen