Dine videoer på din PDA

Ta med dine favorittvideoer på tur

Svært mange nordmenn har skaffet seg en PDA(Personlig Digital Assistent). De fleste har et utall med bruksområder, men vi bruker som regel bare noen få applikasjoner på pda-en. De fleste laster gjerne inn mye musikk, men svært få laster inn video. Noen legger inn noen snutter av familien, men ellers svært lite annet. Faktum er at du kan laste inn mange timer med video om du tar deg råd til et CompactFlash minnekort på 512 eller 1024 MB.

Det store problemet er at det ennå ikke finnes en PDA som kan klare å kjøre en video i 340x260 med 25 bilder i sekundet (PAL) uten rykk og napp. Dermed må du lære deg å kompromisse med kvaliteten.

Musikkvideoer med masse bevegelse fungerer svært dårlig, mens video filmet på stativ og med personer som er lite i bevegelse, fungerer bra. Husk at har du et godt innhold, vil du kunne akseptere rykkete bilder. God lyd er med på å skjule dårlig bildekvalitet!

Hente inn videomateriale

Video kan du hente fra flere ulike kilder. I dag blir det alt stadig vanligere å kopiere tv-programmer inn på pc-en via et tv-kort. Dermed får du mye bedre kvalitet på bildene og kvalitet på hovedkilden er alfa og omega for den endelige kvalitet! "Søppel inn er søppel ut" er i aller høyeste grad gyldig for video! Du kan ellers hente inn via dv-kamera eller du kan rippe dvd-plater du har kjøpt.

Redigering av video

I utgangspunktet kan du bruke alle typer redigeringsprogram. XP har Windows Movie Maker som er mer enn bra nok til å lage en videofil. Ofte kan det være en god ide å lagre en video i flere avsnitt. Spilleren på en PDA har innstillinger som gjør at den vil spille av alle filer etter hvert.

Streaming

Mange redigeringsprogrammer har muligheter til å streame video. Men du kan faktisk laste ned ett gratis program fra Microsoft som heter Windows Media Encoder. Programmet er forholdsvis avansert med ett uttall innstillinger, men du kan også velge ”Wizard” som gjør jobben raskt og enkelt.


 

Ut på tur, aldri sur med en favorittvideo!

Når filene er ferdig er det bare å laste de inn på din PDA. En stor minnebrikke kan holde flere timer med video og batteriet kan bli problemet. Det kan jo også være en ide at du, dine venner og bekjente som har PDA, kan utveksle filer - for det tar litt tid å gjøre arbeidet selv.

Merk imidlertid at det kan være opphavsrettslige begrensninger på materialet som gjør at du ikke har lov til å kopiere filer på denne måten.

 

 

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen