Din stemme telte ikke i Grand Prix

Din stemme telte ikke i Grand Prix

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Fredag kunne Ny Tid avsløre hva som foregikk bak kulissene i Melodi Grand Prix-finalen – de norske stemmene hadde ikke nådd frem, og derfor var det kun juryens poeng som var tellende fra Norge. Årsaken skyldes ”en stor teknisk feil”, som ingen ønsker å ta ansvar for. Telenor tildeles skylden i et svar fra European Broadcasting Union til den Bosnisk- Herzegovinske Grand Prix-delegasjonen, som var skuffet og overrasket over å ikke få poeng fra Norge. Folkestemmene viste etterpå at Bosnia- og Herzegovina fikk åtte poeng fra norske seere, og skulle dermed hatt fire poeng i konkurransen – og endt på en åttendeplass.
Telenor gjør helomvending, og sier de likevel vil gi tilbake pengene for stemmene som ikke førte fram i den Eurovision-finalen.
Tar regningen
Hvis du ga din stemme til noen av deltakerne i Grand Prix-finalen, var den forgjeves. Det var kun den norske juryens stemmer som ble gjeldende. Nå mener også Telenor, som hadde ansvaret for å motta og videresende norske SMS- og telefonstemmer i sangkonkurransen, at det blir urettferdig hvis du må betale for en ugyldig stemme.
- Vi mener det blir helt feil at våre kunder skal betale for en tjeneste de ikke fikk, og at de skal være trygge på at når de blir belastet, så får de det de har betalt for, sier informasjonssjef Elisabeth Evjen i Telenor til VG Nett.
Operatøren vil nå gå igjennom alle sine lister og tilbakebetale penger til alle som har gitt sin stemme i konkurransen. Totalt skal beløpet være 1,36 millioner kroner.
- Ikke vår skyld
Telenor hevdet tidligere i dag at feilen skyldes den tyske operatøren Digame.
- Digame er en tysk leverandør som tar imot stemmene. Telenor rapporterer inn stemmene til dem. Vi har fått beskjed om at stemmene er korrekte og at de er mottatt. Det har ikke skjedd feil fra Telenor sin side, uttalte Evjen til Nettavisens Side2.
- Vi leverer en tjeneste som NRK bestiller. Vi håndterer bare det tekniske, sa hun.
Men nå har altså Telenor besluttet å ta ansvar for at norske seere ikke taper penger på at den tekniske løsningen ikke fungerte.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen